Ezt jelenti a piros szín a férfiak számára és ezért szeretik a nőkön látni

Ezt jelenti a piros szín a férfiak számára és ezért szeretik a nőkön látni

Címlap / Stílus / Divat / Ezt jelenti a piros szín a férfiak számára és ezért szeretik a nőkön látni

Mindkét nem erőteljesen vonzódik a piros, vörös színekhez. Jellemzően a hatalomra és erotikára asszociálunk a szín kapcsán, ami gyakran kéz a kézben jár. Igazán harminc felett kezd el dominálni ez a szín a nők életében, talán azért, mert ekkor érünk igazi nőkké. Ezt pedig a férfiak is észreveszik.

A piros rejtelme

Tudományosan alátámasztott tény, hogy a nők sokkal nagyobb sikert produkálhatnak a férfiak körében piros szín viselésével. A Rochester-i Egyetem kutatói végeztek kutatást a témában és megállapították, hogy a férfiak jelentős része sokkal kívánatosabbnak tartotta a pirosban tündöklő nőt, szemben a többi színt viselő társaival. Talán ez senkiben nem okoz meglepetést, hiszen ide köthető a bennük élő vadászösztön is, ami az állatvilágban is megmutatkozik. Egyes fajok hím egyedei a nőstényen megjelenő piros színből tudják, hogy éppen termékeny állapotában van e. Ez az embereknél sincs másképp, tudatalatt a piros nekünk is a szexualitással köthető össze.

A piros viselése

„E szín hatása éppoly egyedülálló, akárcsak a természete. Egyaránt kelt komoly és méltóságteljes, bájos és kellemes benyomást. Az előbbit sötétre sűrített, az utóbbit világosra hígított állapotban. És így egyazon színbe öltözhet az öregkor méltósága és az ifjúság szeretetreméltósága” – Goethe jól megfogalmazta azt az érzést, amit a szín adhat. Nőként nem feltétlen a húszas éveink színe, mint sok máshoz, ehhez is meg kell érni.

Jellemzően azok a nők szeretnek pirosba borulni, akik nem félnek kifelé is kommunikálni szexualitásukat.

A legjobb, ha minden életszakaszodban önazonos színeket viselsz, ezért nem kell magadra erőltetned a színt, ha nem érzed magadénak. Egyszer azonban minden nőnél elérkezik a piros korszak, amikor örökre maga mögött hagyja kislányos báját.

A piros hatása a férfiakra

A különböző kutatásokon túl, egész egyszerűen megőrülnek a pasik, ha szívük választottja pirosba bújik. Dögös, ellenálhatatlan és érzéki lesz tőle a nő, ráadásul ha még magabiztosság is társul hozzá, legyőzhetetlenné válik. Próbáld ki, milyen hatást érsz el az ellenkező nemnél, ha feldobsz egy hangsúlyos piros rúzst. Biztosan nem a szemedet fogják nézni a beszélgetés közben.

Legalább ilyen hatást érhetsz el piros körmökkel, vagy egy vörös tusvonallal a szemeden. Nem hiába a vörös nőkről is a szexualitás jut először a férfiak eszébe, hiszen vadságot és erotikát sugall a szín. Amikor pedig a csábításodat szeretnéd elképesztő magaslatokba emelni, akkor vedd elő a legdögösebb vörös ruhádat és hagyd, hogy az összes pasi kapkodja a fejét utánad.

CoffeeAnndMilk/istockphoto.com

Piros lélek

A piros/vörös szín, azontúl, hogy megbabonázza a férfiakat, ránk, nőkre is hatással van. Próbáld ki, milyen amikor vörös színt viselsz huzamosabb ideig. Teljesen megváltozik a kisugárzásod, még a járásod is sokkal nőiesebb és kifinomultabb lesz. Ennek a színnek tényleg hatalma van, nem véletlen, hogy a gyökércsakrához is ezt a színt párosítják.

Amikor elakadásod van a nőiességedben, vagy egyszerűen csak nem érzel kellő magabiztosságot, viselj bátran pirosat.

Akár medál formájában is meglepheted majd egy vörös jáspis kővel, ez biztosan feltölti majd kellő energiával a gyökércsakrádat. Bár a reggeli rohanásban nem feltétlen a piros tűsarkú után nyúlunk, mégis néha minden nőnek terápiás jelleggel hordania kellene. Ennek pedig nálad jobban csak a pasid fog örülni.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!