A piros az új fekete: ennyi képpen hordhatod a kis piros ruhát!

A piros az új fekete: ennyi képpen hordhatod a kis piros ruhát!

Címlap / Stílus / Divat / A piros az új fekete: ennyi képpen hordhatod a kis piros ruhát!

A kis fekete ruha régóta hű bajtársunk és megmentőnk számtalan helyzetben. Most azonban itt az ideje, hogy valami sokkal merészebbre váltsunk: elő a pirossal, ha nem ijedsz meg a figyelemtől!

A piros 50 árnyalata

Tévhit, hogy a piros csak keveseknek állna jól, ám az igaz, hogy a feketével ellentétben itt nagyobb szerepet kap az árnyalat. Ha egyszer meglelted a számodra tökéletes pirosat, akkor viszont biztos lehetsz benne, hogy mindig energiával, önbizalommal tölt fel.

A haj és a szemszín mellett leginkább a bőröd árnyalatát érdemes figyelembe venni.

Ha a bőröd meleg tónusú, akkor a fahéj, a rubint és a réz árnyalatok állnak jól, vagyis azok a pirosok, amikben van egy kevés barnás-narancsos átmenet.

Ha viszont a bőröd hideg tónusú, akkor a kék alapú pirosakat keresd: a bogyós gyümölcsök lilás-pirosa, a karmazsin vagy a burgundi pompásan fognak mutatni rajtad, de a téglavörös és a cseresznye is jó választás lehet.

Akárcsak a kis fekete, egy egyszerű vagy elegáns szabású piros ruha is rengeteg képpen hordható, a megfelelő cipővel és kiegészítővel kombinálva a barátnős brunchra éppen olyan remek választás, mint randira vagy akár egy esti buliba.

Vagányan, dzsekivel

Egy farmer vagy bőr dzseki vagány, sportos hangulatot ad a kis piros ruhának, ami így városi sétákhoz vagy barátnős programokhoz is ideális, egyszerű, jól hordható viselet, az erős, figyelemfelhívó piros miatt mégsem lesz unalmas. Játssz nyugodtan a kiegészítőkkel: egy tornacipővel sportosabb, egy szép nyaklánccal sikkesebb összhatást érhetsz el.

Képek: 1, 2, 3

Elegánsan

A piros szín erőt és dominanciát sugároz, de ettől nem kell megijedned! Ha a megfelelő kiegészítőkkel kombinálod, nem lesz fenyegető vagy tolakodó, csak azt a benyomást kelti, hogy magabiztos vagy, olyan ember, aki tudja, hogy mit akar. Ha nude színű táskával, nude tónusú, klasszikus magas sarkúval párosítod, a piros ruha akár egy munkaeseményen is megállja a helyét.

Képek: 1, 2, 3

Feketével

Ahogy a kis fekete ruhának jól áll egy csipet piros, úgy a piros ruha is szépen mutat a feketével. Legyen szó kiegészítőkről vagy harisnyáról, a fekete mélysége még jobban kiemeli a piros határozottságát. Magabiztosnak tűnhetsz benne akkor is, ha igazából nincs ötleted, mit is vegyél fel a ruhádhoz.

Képek: 1, 2, 3

Játékosan

A pirosban eleve van egy nagy adag pimaszság, miért ne tennél rá erre még egy lapáttal? Ez a szín eleve azt üzeni, hogy nem ijeszt meg, ha valaki figyel rád, ha pedig a figyelmet elnyerted, mutasd meg a személyiségedet egy vagány táskával, egy kikacsintós állatmintával vagy egy póló-bakancs pároshoz illesztett selyemtunikával. A piros egy erős szín, de sok mindent elbír még, ha magabiztosan viseled.

Képek: 1, 2, 3

Rúzzsal

A piros ruhára egy jól megválasztott rúzs teheti fel a koronát. A pirossal elegáns és magabiztos, a nude-dal sikkes, a lilás színekkel pedig drámai hatást érhetsz el. A megfelelő árnyalat megtalálásához pedig itt is érdemes figyelembe venned a bőröd és a ruhád tónusát, alapszínét.

Képek: 1, 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást