5 perces munkahelyi edzés

5 perces munkahelyi edzés

Címlap / Életmód / Egészség / 5 perces munkahelyi edzés

Öt perc szünet a zsúfolt munkanap során jelentősen növelheti állóképességed és közérzeted, sőt hosszútávon a betegségek kockázatát is csökkentheti.

Az irodai munka ma már nem tartozik a kényelmes munkák közé, ahogy egykoron. Továbbá, az irodai munkával járó stressz, a hosszú ideig tartó mozgás hiánya kapcsolatba hozható agyvérzéssel, szív panaszokkal, hátfájással, valamint az izmok és az ízületek hanyatlásával, kopásával.

A tejsav beépül az izmokba, mely fájdalmat okoz. Az egyszerű, azonban rendszeres nyújtógyakorlatok nemcsak a letargiát űzik el, hanem az izomfájást is.
Íme néhány egyszerű gyakorlat, melyet a munkahelyeden is elvégezhetsz egy zárt ajtó mögött.

1. Ülj egyenesen a széken, kezeiddel fogj meg egy vizes üveget, mely tele van. Emeld a fejed fölé, majd engedd vissza az öledbe. Ismételd a gyakorlatot, hogy megmozgasd derekad és vállaid.

2. Egy egyszerű vizes üveggel, akár bicepszre is szert tehetsz úgy, hogy még a székedből sem kell felállnod.

3. Az üveg hasznos lehet az egyenes testtartásban amíg derekadat forgatod. Ezt a gyakorlatot is végezheted ülve. Mindkét kezeddel tartsd magad előtt vízszintesen az üveget és lassan forgasd törzsed jobbra és balra. Ez a gyakorlat nagyszerűen karbantartja a derekad.

4. Az irodai szék nagyszerű segítség a karizom fejlesztésében.

Támaszd magad a székhez és kezdj el előre és hátra mozogni, úgy mintha kinyomnád a tested, de a szék maradjon mindvégig a hátad mögött.

5. Végül pedig, a szék remek eszköz lehet a lábizom fejlesztésében. Nehezékek nélkül is, a lábizom gyakorlatok nagy segítséget nyújtanak a combnak és a boka rugalmasságának. Ülj úgy, hogy egy derékszöget alkoss és egyszerre az egyik lábad emeld fel vízszintes pozícióban. Ha nem vagy eléggé hajlékony, lehet, hogy ez a gyakorlat kezdetben kényelmetlen lesz. Idővel azonban a te lábaid is rugalmasabbá válnak majd.

Meg fogsz lepődni, hogy napi 5 perc gyengéd edzés is segíthet közérzeteden, kényelmeden és hajlékonyabbá is tehet. Az ember könnyedén válhat munkamániássá vagy úgy beleássa magát a munkába, hogy elfeledkezik magáról. Szakíts egy kis időt magadra is, és tested biztosan megfogja hálálni hosszútávon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást