8 pénztárcabarát lakberendezési ötlet

8 pénztárcabarát lakberendezési ötlet

Címlap / Otthon / Dekor / 8 pénztárcabarát lakberendezési ötlet

A tavasz beköszöntével az otthonodban is változatosságra vágysz, de a költségvetés határt szab a vágyaidnak? Egy kis kreativitással könnyedén látványos eredményt érhetsz el, ráadásul még magát a dekorációs folyamatot is élvezheted!

Új árnyalat a falon

Semmi sem frissíti föl úgy a szobát, mint egy jó kis festés. Válassz egy egyedi, élénk színt, és a családod vagy barátaid segítségével bátran láss neki!
Az így végzett munka még a legdrágább alapanyag felhasználása mellett is töredékébe kerül a szakik tarifájának. Ne feledd, hogy a sötét árnyalatok általában szűkítik a teret, a világosak pedig tágítják azt!

Újrahasznosítás

Nemcsak szuper ruhadarabokat és kiegészítőket szerezhetsz másodkézből, hanem akár bútorokat vagy egyéb lakberendezési tárgyakat is. Egy antik komód, szőnyeg vagy festmény teljesen más hangulatot kölcsönözhet a lakásodnak.
Ráadásul a viseltes megjelenés most akkora divat, hogy vadiúj darabokat is gyártanak antikolt – tehát lepattogzott hatású – festési megoldással!

Friss fényforrás

Már a megfelelő lámpa kiválasztásával is földobhatod egy helyiség légkörét. A beépített halogén világítás modern hatású ugyan, ám egyfelől költséges a beépítése, másfelől pedig megdobhatja a villanyszámládat.
Válassz inkább olyan burát vagy lámpatestet, amelybe energiatakarékos izzót tehetsz! Szűkös büdzsé esetén akár a meglévő égők erősebbre cserélése is segíthet.

Hangulatos huzat

Bárcsak lecserélhetnéd a foszladozó kanapét a nappaliban! Amíg azonban nem futja az új bútor beszerzésére, oldd meg egy vidám huzattal a problémát!
Akár előre gyártott darabot is választhatsz bármelyik lakberendezési boltban, de ha ügyes vagy, akár magadtól is megvarrhatod. Hozzá illő párnákkal még sikkesebb lesz az összhatás.

Asztaldísz ingyen

Odavagy a látványos asztaldíszekért, és legszívesebben hetente új darabban gyönyörködnél? Az igen drága és gyorsan hervadó csokrok helyett ne legyél rest az utcáról beszerezni néhány ágat!
Persze, nem arra csábítunk, hogy törvényt sértve csórj a szomszéd kertjéből, de a sarkon virágzó aranyesőből lenyesett két-három ág valószínűleg senkinek sem fáj.

Filléres függöny

Ámulva nézegeted a varázslatos anyagból készült függönyöket, de árcédulájuk láttán inkább csak legyintesz egyet? Miért nem látogatsz el egy rövidáru boltba, ahol anyagáron beszerezheted a szükséges méretet, majd az oldalak gyors szegésével máris fölteheted a saját, egyedi ablaktextiled?
Amennyiben nincs varrógéped, bizonyára akad olyan rokon vagy ismerős, aki egy szívességért cserébe segít neked.

Falmatricák

Mostanában egyre népszerűbbek a falra ragasztható falmatricák.
Nem kerülnek sokba, mégis képesek az egész szoba hangulatát megváltoztatni. Jól mutat a félmagasságú bútordarabok fölé ragasztani, de a hálószobaágy fölött vagy a teljes falfelületen is mutatós.
A falmatricák kiválasztásánál ne csak a formát, de a szín- és stílusvilágot is vegyük figyelembe. Alternatív megoldásként tapétadarabokat is beszerezhetünk, amiből mi magunk vághatunk ki formákat.

Kincset érő katalógus

A postaládádba érkező akciós szórólapok mindig a kukában landolnak, mert kéretlen levélként kezeled őket? A nagyáruházak és a lakberendezési boltok katalógusait pedig érdemes lenne egyszer átböngészned, mert előfordulhat, hogy az eredeti ár töredékéért tehetsz szert valamilyen kincsre! Még az is lehet, hogy álmaid ülőgarnitúrája kacsint rád szemtelenül alacsony áron…
A lakberendezéssel kapcsolatban hangoztatott leggyakoribb tanács, hogy ne cselekedj hirtelen felindulásból. Ez csak annyiban állja meg a helyét, hogy a korábban hófehér falakat nem feltétlenül szerencsés az ötlet felmerülésétől számított tíz percen belül koromfeketére mázolni, ám mivel a nagy változtatások eleve időt igényelnek, szinte kizárt a később megbánható cselekvés veszélye. Ha fantasztikus ötleted támad, ne fogd tehát vissza magad!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást