Van cukrod, mézed vagy kávéd? Akkor bőrradírt is tudsz készíteni!

Van cukrod, mézed vagy kávéd? Akkor bőrradírt is tudsz készíteni!

Címlap / Stílus / Test / Van cukrod, mézed vagy kávéd? Akkor bőrradírt is tudsz készíteni!

Szerencsére egyre nagyobb divat a természetesség, már ami a bőrápolást illeti, figyelünk arra, hogy ne legyen pálmaolaj a testápolóban, ne tartalmazzon nyolcezer összetevőt az arckrémünk, és egyébként is húzunk a vega és vegán termékek felé.

De nincs is természetesebb annál, mintha egy arcápolót otthon keversz ki, természetes alapanyagokból: ez az öt házi készítésű bőrradír például legalább van olyan jó, mint amit a boltban vásárolnál.

Mielőtt nekifogsz a házi készítésű bőrradírnak, érdemes felkészülni, és letesztelni, nem vagy-e véletlenül allergiás valamelyik összetevőre. Az illóolajok például mind-mind mást váltanak ki az emberek bőréből, ráadásul a hagyományos, konyhában megtalálható hozzávalókra sem biztos, hogy úgy reagál a bőröd, ahogyan kellene.

Azt is jó, ha tudod, hogy heti egy, nagyon maximum két alkalomnál nem érdemes többször radírozni a bőrödet, főleg az arcodon nem, hiszen ilyenkor olyan fontos olajokat és baktériumokat irthatsz ki róla, amelyek segítik az egyensúly fenntartásában, ennek pedig bőrirritáció, pattanások, szárazság is lehet a következménye.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/5
Következő»

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!