Hozzávalók: 1 ek vaj, 1 ek növényi olaj, 90 gramm pattogtatni való kukorica, 1 tk só, 210 gramm kristálycukor, 100 ml víz, 1 ek vaj
1 ek vajat és az olajat öntsd bele egy nagyobb lábasba, majd közepes lángon melegítsd fel. Amikor elkezd buborékossá válni, jöhet a kukorica, keverd össze alaposan, hogy mindenhol olajos legyen, majd fedd le, és a lángot vedd alacsonyabbra. Néha muszáj megráznod a lábast, hogy ne égjen le az alja, ezt ne feledd! Amikor lelassul a pattogás, öntsd át a kész kukoricát egy edénybe. Most következik a karamell! Az összes cukrot öntsd bele egy újabb lábasba, majd add hozzá a vizet, és rázd össze egy kicsit, hogy elkeveredjen – ne kavard meg fakanállal, mert itt most erre nem lesz szükség! Állítsd be a lángot valahol alacsony és közepes fokozat közé, majd várd meg, hogy elkezdjen buborékozni.
Rövidesen a cukor felolvad benne, és megszínezi a vizet, erre nagyon figyelj, mert innentől könnyű elrontani. Amikor aranybarna lett, eljött a vaj ideje; adj hozzá 1 evőkanálnyit, és keverd folyamatosan, míg fel nem olvad benne.
Ha megvan, ideje a popcornra önteni, majd keverd meg, hogy mindenhová jusson belőle. Ezután azonnal öntsd át egy sütőpapírral lefedett tepsibe, hogy le tudjon hűlni, és kész is az isteni karamellás popcorn!