A filmnézős esték elmaradhatatlan kelléke a popcorn, de ha egy kis újítást vinnél az ízvilágba, érdemes akár otthon elkészítened magadnak! Ez szerencsére egyáltalán nem nagy ördöngősség, sőt, valójában az alábbi receptek segítségével könnyen megcsinálhatod, alig pár hozzávaló segítségével.
1/5 Klasszikus sós popcorn
Hozzávalók: 40 g pattogatni való kukorica (boltokban dobozostul és zacskóstul lehet megvenni), 4 ek növényi olaj, 1 ek só
Egy nagy méretű lábasban kezdd el felmelegíteni a növényi olajat, alacsony lángon, majd add hozzá a sót. Ha ez felolvadt benne, jöhet a 40 grammnyi popcorn, amit alaposan meg kell keverned az olajjal összeöntve. Ezt követően tedd rá a fedőt, és gyengéden rázd meg egy kicsit a lábast időnként, majd rövidesen már hallani is fogod a pukkanó hangokat. Addig hagyd rajta a fedőt, míg ez le nem lassul, utána már fogyasztható is a házi sós popcorn.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!