Hagyományos olasz tészta recept ropogós tejszínes zöldségekkel, gombával és koktélparadicsommal. Vegetáriánus főételnek is kiváló.

Hozzávalók:

0,5 kg spagetti, főzve (aldente)
5 dkg vaj
20 dkg gomba, megtisztítva, szeletelve
20 dkg spárga, 3-4 centis darabokra vágva
1 sárgarépa, vékonyra szeletelve
1 cukkini szeletelve
10 dkg koktélparadicsom
1 teáskanál apróra vágott snidling
250 ml tejszín
só, bors ízlés szerint
csipetnyi reszelt szerecsendió
2 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
7 dkg reszelt parmezán
1 evőkanál apróra vágott friss zöldpetrezselyem

Elkészítése:

A gombát, spárgát, sárgarépát, cukkinit, paradicsomot és snidlinget 5 percig pirítjuk a vajban. Adjuk hozzá a tejszínt, sót, borsot, szerecsendiót és bazsalikomot. Forraljuk 1-2 percig együtt. Vegyük le a tűzről és öntsük rá a főtt spagettit, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a parmezánt és petrezselymet. Keverjük össze újra, majd forrón tálaljuk.