Roppant elegáns bundát kapott a mai csirkemell filénk. A sűrű palacsinta tésztát kis reszelt parmezánnal ízesítettem. Fantasztikus ízt kapott tőle az egész hús.
Az olaszok szerint a parmezán valóságos csodaszer. Betegeket gyógyít, energiával tölti fel a gyengébbeket. Az a gyerkőc, aki sok parmezánt eszik, nagyra nő, erős lesz, akár a sárkányölő hősök.
Lehet is ebben a néphitben igazság, hisz 30%-ot meghaladó a parmezán fehérjetartalma. Ez a szám magasabb, mint a húsoké, és a parmezán fehérjéi ráadásul lényegesen könnyebben emészthetők.
A parmezán ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, foszfor, kálium) gazdag, és A-vitamin- és B-komplex-tartalma is magas.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- 3 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tojás
- 1,5dl tej
- szénsavas ásványvíz
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemell filét vékony, közepes szeletkékre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A megtisztított fokhagymát összezúzzuk, majd beletesszük a tejbe. A fűszerezett húsokat a fokhagymás tejbe áztatjuk 2-3 órácskára.
A lisztből, a tejből, a tojásból szénsavas ásványvízzel palacsintatésztát készítünk. A parmezánt is belekeverjük.
A csirkehúst a parmezános masszába mártjuk, és forró olajban kisütjük.
Papírtörlővel borított tányérra szedjük őket, ha megsültek.
A parmezán bundás csirkemell filét friss salátával tálaljuk.