4 dolog, amit egy párkapcsolat első 6 hetében muszáj kiderítened

4 dolog, amit egy párkapcsolat első 6 hetében muszáj kiderítened

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dolog, amit egy párkapcsolat első 6 hetében muszáj kiderítened

Hogyan kezelitek a stresszt?

A viták jót tesznek a párkapcsolatnak (persze csak módjával), amennyiben képesek vagytok azokat jól kezelni. Ez nem derül ki, csak az után, hogy sor került néhány összeveszésre, majd utána a várva várt békülésre. A legtöbb pár azonban igyekszik minél tovább húzni ezt a pontot, és az első konfliktusokat inkább addig elkerülni, amíg csak lehet. Ez viszont nem a legjobb taktika!

Valójában az első 6 héten belül érdemes kideríteni, hogy hogyan vitatkoztok, és tudtok-e úgy megoldást találni, hogy az mindkettőtöknek jó legyen.

Sokan erre nem képesek, és épp emiatt válnak mérgezővé a konfliktusok. Pedig az, hogy egy-egy stresszes szituációban milyen a reakciótok, előrevetíti, a jövőben mi vár rátok.

Ugyanazt akarjátok?

Sokan a kezdetek kezdetén nem merik feltenni ezt a kérdést, inkább csak remélik, hogy a partnerük is ugyanazt keresi. És emiatt jön majd a csalódás, hiszen a kommunikáció elcsúszik, és a végén ott áll két ember, akik éveket töltöttek el együtt anélkül, hogy megkapták volna, amit akarnak. Nem kell megtervezni előre az életeteket, ez természetes, de az első hetekben fontos kideríteni, hogy nagyjából megegyeznek-e a céljaitok. Akartok házasodni, gyerekeket vállalni? Ugyanott képzelitek el az életeteket? És ugyanúgy? 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást