Mikor legutóbb Párizsban jártam, valamire felfigyeltem és ez nem a croissant volt. Észrevettem, hogy az ott élő nők, jobban mondva az igazi párizsi nők egész nap finomabbnál finomabb falatokkal kényeztetik magukat, miközben kifogástalan alakkal rendelkeznek. Kíváncsi voltam a titkukra, ezért sok kutatómunka után rájöttem, hogy mi a kulcs makulátlan külsejükhöz.
3/9 Akkor mi a különbség?
Most felteheted a kérdést, hogy akkor miért olyan különleges az ő étkezésük.
A kulcsszó pedig ismét a mennyiség. Egy merőkanál leves, egy kis adag főétel és desszertből éppen annyi, hogy megízleljék édes ízét.
Míg mi magyarok az óriási adagokhoz vagyunk hozzászokva, addig a franciák inkább az ízlelőbimbójukat akarják kényeztetni.
Szeretnek változatosan étkezni és sokféle ételt megkóstolni. Náluk például a leves célja nem az, hogy eltelítsen, hanem az, hogy megnyissa az étkezési rituálét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!