Otthoni megoldások száraz bőrre

Otthoni megoldások száraz bőrre

Címlap / Stílus / Test / Otthoni megoldások száraz bőrre

Ha a bőr rendkívül érzékeny és alacsony a faggyútermelése, akkor hajlamos a kiszáradásra.

A bőr nem képes megtartani hidratáltságát, ezért durvává és pikkelyessé válhat, könnyen lehorzsolódhat ha elhanyagoljuk. Egy nőnek viszont mindig lágy és selymes tapintású kell legyen a bőre. A víz is kioldja a bőr természetes olajtartalmát, ezért tusolás és fürdés után elengedhetetlen a hidratálókrém alkalmazása.

A dehidratált és rendkívül száraz bőr látható jelei a repedezett bőrfelület, viszketés és érdes tapintás. A szélsőséges hőmérséklet változás csak súlyosbítja a bőrszárazságot, a légkondícionáló és szél úgyszintén, mivel a finom bőrpórusokat porszemcsékkel tölti meg, illetve kiszívja a bőr nedvességtartalmát. Ezért ha tehetjük, óvjuk magunkat kesztyűvel és magas sállal a szeles, hideg időjárás ellen, hogy minél kevesebb bőrfelületet érjen.

Az apró mimikai ráncok, bőrfoltok is könnyen mélyülhetnek és elszaporodhatnak, ha száraz a bőr. Érdemes mindig gondoskodni az arc és kézfej jól-hidratáltságáról, hogy mindig ragyogó és egészséges legyen. Már fiatal kortól meg kell tanulni rendszeresen hidratálni bőrünket, hogy elkerüljük az idő előtti ráncok kialakulását.

A megfelelő krémet a bőrtípustól, a szárazság súlyosságától és esetleges bőrfertőzésektől függően kell kiválasztani. A száraz bőr például száraz ekszcémák kialakulását is előidézheti. Naponta mindössze 10 percet kell rászánni.

A bőr frissítését végezzük három lépésben: bőrtisztítás, élénkítés (tonikkal) és hidratálás. Az élénkítés elhagyható, de a tisztítás és hidratálás nélkülözhetetlen lépések. A bőrtisztítás során sminklemosó tejjel letisztítjuk a sminket és szennyeződéseket, majd langyos vízzel lemossuk a krémet és testápolóval átmasszírozzuk a bőrfelületet. A szem környékére érdemes speciális krémeket használni, amelyek feszesítik és világosítják a bőrt, megelőzve a szarkalábak és sötét karikák kialakulását.

Figyelni kell a különböző savas szappanokra és tüsfürdőkre, mert felboríthatják a bőr PH egyensúlyát, így a bőr már nem tud tökéletes védőpajzsként működni.

Tippek a száraz bőr elkerülésére:

Kankalin Olaj
A kankalin olaj hatására a bőr megőrzi nedvességtartalmát – gama-linolénsavat tartalmaz, ami egy esszenciális zsírsav (megerősíti a bőrsejteket).

Testmozgás
Végezz valamilyen tornagyakorlatot, a vérkeringés serkentése miatt. Ez ösztönözni fogja a sejtek megfelelő vérellátását, így a bőr egészségesebb, hidratáltabb és ragyogóbb lesz. Ilyenkor a bőr belülről megtelik “táplálékkal”.

Délutáni alvás
A jó éjszakai alváson kívül iktass be egy délutáni alvást is. Ennek az egész folyamatnak bőrsejt javító hatása van. A bőrellátás nyugalmi fázisban a legoptimálisabb, ezért szükségesek az éjszakai krémek és a jó alvás.

Házi pakolás
Törj össze avokádót, keverd össze pár csepp friss citromlével és egyenletesen oszlasd szét a bőrön. Tizenöt perc után mosd le. Lágy, hidratált, selymes bőröd lesz utána. Egy másik házi hidratáló pakolás a banán és méz keverékéből készül.

Táplálkozás
Fogyassz minél több zöld leveles zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, dióféléket. A bennük levő ásványi anyagok és jó minőségű fehérjék jót tesznek a bőrnek is. Egyéb a bőrre jótékony hatással bíró élelmiszerek: tojás, fokhagyma, spárga, sárgarépa.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást