A kapor
Esernyő alakú, éves, magvas növény, nagyon népszerű.
Termesztése: könnyen megterem magból.
Vesd el tavasszal, napos nedves talajba.
Betakarítás: A leveleit frissen vagy szárítva használd.
Főzés: Levesek, főzelékek, saláták, egyes gombaételek, körözöttek, mártások ízesítésére, illetve savanyúságok eltevésére használják.
Termesztése: könnyen megterem magból.
Vesd el tavasszal, napos nedves talajba.
Betakarítás: A leveleit frissen vagy szárítva használd.
Főzés: Levesek, főzelékek, saláták, egyes gombaételek, körözöttek, mártások ízesítésére, illetve savanyúságok eltevésére használják.
1 hozzászólás
Veress Éva
2020.12.15., 17:12Hiányzik a saláták, levesek és a Maggi tasak levesek fűszerek jellegzetes fűszere a lestyán, kitűnő fűszer növény. Örmény nagyanyán a múlt század elején Nagyenyeden 52 féle fűszer növényt használt a konyhában és ebből 33 saját kertjében termesztett.