A bazsalikom
A bazsalikom a konyha egyik kötelező növénye. A fahéj-ánizs-menta aromája minden féle konyhát meghódított a világon. Fényes zöld leveleit használják.
Termesztése: Vesd el a magot tavasszal nedves, gazdag talajban. Szereti a napot és nedvességet. Ha virágzik, elveszti ízét, ezért szakítsd le megjelenésük kezdetekor a virágokat. Nyár közepén műtrágyázd a földet.
Betakarítás: A még fiatal fényes levelű szárakat szakítsd le.
Főzés: Peszto, saláták, paradicsommártás és levesek elkészítéséhez használják. A lakásban tartott bazsalikom távol tartja a legyeket.
Termesztése: Vesd el a magot tavasszal nedves, gazdag talajban. Szereti a napot és nedvességet. Ha virágzik, elveszti ízét, ezért szakítsd le megjelenésük kezdetekor a virágokat. Nyár közepén műtrágyázd a földet.
Betakarítás: A még fiatal fényes levelű szárakat szakítsd le.
Főzés: Peszto, saláták, paradicsommártás és levesek elkészítéséhez használják. A lakásban tartott bazsalikom távol tartja a legyeket.
1 hozzászólás
Veress Éva
2020.12.15., 17:12Hiányzik a saláták, levesek és a Maggi tasak levesek fűszerek jellegzetes fűszere a lestyán, kitűnő fűszer növény. Örmény nagyanyán a múlt század elején Nagyenyeden 52 féle fűszer növényt használt a konyhában és ebből 33 saját kertjében termesztett.