Az ötperces trükk, amivel sikerre edzheted az agyad

Az ötperces trükk, amivel sikerre edzheted az agyad

Címlap / Életmód / Egészség / Az ötperces trükk, amivel sikerre edzheted az agyad

Életünk jelentős része – az egészségünk, a készségeink, az eredményeink – attól függ, hogy mennyire erős az agyunk. Dr. Sanjay Gupta idegsebész, újságíró szerint létezik módszer, amely segít az agyunknak abban, hogy sikerre vigyen minket az életben. Az agyunk önálló galaxis, és még csak azt kezdtük el pedzegetni, hogy mi mindenre képes.

Dr. Gupta éveket töltött azzal, hogy az agyát és a kezeit eddze, hogy nyugodtak maradjanak erős nyomás alatt is. Orvosként idegessé válni bizonyos szituációkban katasztrofális következményekhez vezethetne.

Azáltal azonban, hogy a gondolkodásmódunkat megváltoztatjuk, akár a szívverésünket, a vérnyomásunkat is csökkenthetjük, és az immunrendszerünkre is hathatunk.

Ugyanígy, ha sok mindent szeretnél elérni, arra kell treníroznod az agyad, hogy e szerint is gondolkodjon.

A vizualizáció ereje

Az, hogy elképzeled erőteljesen, amit el szeretnél érni, nemcsak reményt ad és inspirál, de útmutatást is kapsz általa.

Egy kutatás szerint az emberi agy nem mindig tud különbséget tenni egy múltbeli emlék és egy jövőbeni vízió között, azaz amikor elképzeled a célt, az agyad képes úgy működni, hogy azt a valóságban is létrehozhasd.

A sportolók egyik legfontosabb eszköze ez, amely segít nekik jobban teljesíteni a pályán, de gyakran használják azok is, akik túlsúlytól kívánnak megszabadulni, és igyekeznek vékonynak képzelni magukat a cél elérése érdekében.

Nem ismeretlen módszer a vizualizáció a meditációban, illetve a relaxációs technikák többsége is ezzel operál.

Bizonyára hallottál már arról, hogy azt vonzzuk be az életünkbe, amire sokat gondolunk, ami iránt érzéseket táplálunk – ugyanez a helyzet a vizualizációval. Az alkotó vizualizáció erőteljes folyamat, amely képes akár napokig, évekig tartó negatív mintákat is felülírni, ha kellően kitartóak vagyunk.

Gyakorlat teszi a mestert

Ahhoz, hogy az agyad hosszú távon képes legyen teljesíteni, a gyakorlás elengedhetetlen. Naponta gyakorolni kell a vizualizációt 5-10 percben, ha sikeres szeretnél lenni. Ha túlságosan elfoglalt vagy napközben, lefekvés előtt szánj rá időt, vagy reggel, mielőtt bármit is csinálnál, rögtön felkelés után gyakorolj.

Fontos elképzelni, hogy mi szeretnél lenni, vagy mit szeretnél elérni, és ha ezt a képet viszed magaddal, egyszerűen csak össze kell illesztened a víziót a valósággal.

Jó módszer, hogy a célodat leírod magadnak valahová, és elolvasod mindennap. Ha ez van előtted, az egész napod úgy telik majd, hogy tudod, miért tevékenykedsz.

A vizualizációhoz szükséges alapkövetelmények

  1. Legyen elérhető, pontos célod: egy állás, egy kapcsolat, egy tárgy, amelyet szeretnél megszerezni, vagy valamilyen változás önmagadban.
  2. Alkoss róla pontos képet, részleteiben képzeld magad elé, mintha már a tiéd lenne, és képzeld magad a részesévé.
  3. Összpontosíts minél gyakrabban a célodra.
  4. Lásd magad úgy, mintha megkapnád, elérnéd ezt a célt, és közben mondj pozitív megerősítéseket magadnak, például egy csodálatos nyaraláson vagyok a Távol-Keleten, micsoda fantasztikus vakáció.
  5. A vizualizációt mindig ezzel a pozitív kijelentéssel fejezd be: Ez és akár ennél több is megvalósul, tökéletesen és harmóniában, minden érintett legjavát szolgálva.

A vizualizációs képességünk napi gyakorlással válik egyre jobbá, és az általa megjelenített eredmény attól függ, hogy mennyire hiszünk benne, és mennyire vagyunk kitartóak.

Kép forrása: halfpoint/depositphotos.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!