10 ötperces tipp, hogy jobb kedvre derülj

10 ötperces tipp, hogy jobb kedvre derülj

Címlap / Életmód / Egészség / 10 ötperces tipp, hogy jobb kedvre derülj

Öt perc igazán röpke idő, de éppen elég arra, hogy jobbá varázsold akár az egész napod! A következő gyorstippek csökkentik a stressz-szinted, javítják a hangulatod és energiával töltenek fel. Készen állsz a pörgésre?

Ágyazz be!

Ez most nem a rendrakásról szól. A rövid rituálé segít benne, hogy ráhangold magad a napi teendőkre.
Amennyiben ezzel a néhány mozdulattal harmóniát teremtesz magad körül, belül is érezheted a pozitív változást. Ráadásul eggyel kevesebb teendőt hagysz hátra és örömmel tekinthetsz rendezett ágyadra!

Csomagolj tízórait!

Mielőtt reggel kilépnél az ajtón, dobj össze valami egészséges harapnivalót! Gyümölcs, zöldség, sózatlan mag vagy zsírszegény joghurt is jó. Így nem kell sokat bíbelődnöd az elkészítéssel, mégis biztonságban leszel, ha később megéhezel.
Egy házi készítésű tízóraival ráadásul sokat teszel egészségedért is, ettől a ténytől is úgy érzed majd, hogy ez jó neked. 

Dobd ki a szemetet!

A szemét és összevisszaság látványa rontja az ember hangulatát. Nézz szét az íróasztalodon és láss neki! Tele van csokis papírokkal, műanyag kávéspoharakkal és olvasásra sosem szánt iratokkal?
Csak azt tartsd a kezed ügyében, amire feltétlenül szükséged van – minden másnak a kukában vagy a fiókban a helye. A takaros környezet azonnal javítja a kedved.

Elő a zenével!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a zenehallgatás csökkenti a várnyomást, mérsékeli a stresszt és javítja a hangulatot.
Töltsd a kedvenc számaidat a telefonodra vagy az MP3-lejátszódra, és ha úgy érzed, nem bírod tovább, nyomj a lejátszás gombra! A hangerővel azonban legyél óvatos, mert túlzásokba esni halláskárosodást okozhat.

Szagolj citromot!

A legősibb stresszűző praktikák egyike. Japán kutatások szerint a gyümölcsben lévő természetes alkohol, a linalool olyan idegi választ vált ki, ami rögtön megnyugtat.
Ha nem szereted a citromot, a bazsalikom, a boróka vagy a levendula is hasonló hatású lehet.

Nyújts!

Nem kell rögtön az egész edzőcuccod a táskádba szuszakolni, csupán néhány mozdulatra gondoltunk.
Nyújtsd a karod a fejed fölé, mozgasd át a vállaidat, s ne feledkezz meg a lábaidról sem! Tudtad, hogy ülőmunka esetén óránként meg kellene ezt ismételned?

Meditálás, lelki béke

Könnyebb, mint gondolnád. Keress egy csöndes sarkot, koncentrálj a légzésedre, s hagyd magad mögött a külvilágot! Már napi néhány perces gyakorlás is látványos eredménnyel járhat.

Köszönd meg!
Vezess naplót, amiben leírod, mi mindenért vagy hálás az életben. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, hiszen egy finom reggeli kávé és áldásnak tűnhet. Ha megbecsülöd, amid van, kevesebbet szorongsz majd amiatt, ami nincs.

Kapcsolj ki!

Ne csak magadat, hanem a kütyüidet is kapcsold ki! Mindennap legyen néhány olyan perced, amikor kijelentkezel a kedvenc közösségi oldalaidról, nem lesed az e-mailed, és nem villog a tévé képernyője sem.
Ha érdekel, milyen hatással van szervezetünkre a sok elektronikai eszköz és az általuk generált mágneses mezők, olvasd el cikkünket!

Rangsorolj!

Nem kell mindent egyszerre megtenned, hiszen ez lehetetlen. Sokkal kiegyensúlyozottabb lelki állapotra tehetsz szert, ha képes vagy rangsorolni a feladataidat. Egyszerre egy dologra koncentrálj, és egy kis ideig ízleld az örömöt, hogy kipipálhattad végre!
Sokan koffeinhez nyúlnak azért, hogy felvegyék a harcot a feszültséggel. Ezzel azonban ellenkező hatást érhetsz el, mert a mesterségesen felpörgetett szervezeted egyre kevésbé lesz hajlandó tartani a tempót az elvárásokkal. Próbálj energiát meríteni inkább pihenéssel!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást