Életmód / Család

Az ötödik hónapban vettem észre, hogy terhes vagyok

„Egy kisbaba nem tehet semmiről.”

– Igen, a társadalmi elvárás szerint talán még mindig mindenkinek kutyakötelessége lenne házasságban, de legalábbis stabil párkapcsolatban üdvözölni a jövevényt. A sors azonban ezernyi másféle mintát mutat, így sok kismamának eszébe jut, hogy kívülről ideálisnak tekinthető körülményeket füllentsen másoknak, és talán saját magának. Mikor, minek a hatására jutottál el arra a pontra, hogy nyilvánosan vállalod azt, ami van?

– Én soha nem hazudtam senkinek, miért is tenném pont most? Egyrészt egy kisbaba nem tehet semmiről, másrészt pedig úgy gondolom, én sem. Maradtam volna szűz addig, amíg férjhez nem megyek? Ugyan már!

Valamiért nekem ezt hozta most az élet, ezzel kell együtt élnem, ebből kell kihoznom a lehető legtöbbet és legjobbat. Igen, valóban rizikósabb felvállalni azt, hogy nem vagyunk tökéletesek, hogy talán hibát követtünk el, de még mindig jobb, mint olyannal áltatni magunkat, ami nem létezik, mert akkor csak még boldogtalanabbak leszünk.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell. Ha valaki úgy érzi, inkább boldogságot hazudik magának, hát hajrá, ha ennyi esze van…

„Újságíróból felszolgáló lettem.”

– A távolabbi ismerőseid gyakorlatilag annyit láttak, hogy két egymást követő nyári szezonban elmentél dolgozni Ciprusra, s a második után pocakkal tértél haza. Gondolom, nekik az is kimaradt, hogy miért pont ez az ország, és miért pont egy korábbi hivatásodtól távol eső munka…

– Nem fogom tagadni, nagyon fájt, amikor hat kemény év után elküldtek a cégtől, ahol dolgoztam. Tényleg második otthonom volt a szerkesztőség, imádtam a munkámat az összes nehézségével együtt.

Ha kellett, 16 órán át ültem a gép előtt, a végén már alig láttam, de dolgoztam, mert azt éreztem, van értelme. Szerettem a munkámat, szerettem a kollégáimat, szerettem a biztonságot… és ennek egy csapásra vége lett. Hogy lettem újságíróból felszolgáló? Amikor elbocsátottak, azt éreztem, változásra van szükségem. Nagy változásra, hogy egy kicsit kiszellőztessem a fejem.

Úgy gondoltam, néhány hónap külföldön erre épp elég lesz, aztán szépen hazajövök, és belevetem magam az álláskeresésbe. A ciprusi munkát a neten találtam. Nem agyaltam sokat, jelentkeztem, pár nappal később hívtak is, hogy mehetek. Nagy levegőt vettem és nekivágtam. Mondanom sem kell, nagyon megtetszett a kinti élet!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW