Álláskeresés: praktikák, hogy az esélyesek nyugalmával kezdj neki

Álláskeresés: praktikák, hogy az esélyesek nyugalmával kezdj neki

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Álláskeresés: praktikák, hogy az esélyesek nyugalmával kezdj neki

Az álláskeresés, a karrierváltás, az új munkahely megtalálása bizony kemény dió: sokszor érhet csalódás, a kudarcok közepette pedig egészen biztos, hogy nehéz lehet pozitívnak maradni. Pedig éppen a lelkesedés az, ami tovább diktálja az iramot és, ami segítségedre lehet abban, hogy soha ne add fel. Ha például minden állásnál, amire jelentkezel odaadó munkát fektetsz az önéletrajz megírásába, akkor hidd el, hogy az felkelti a HR-es kollégák figyelmét. Mai cikkünkben éppen ezért hoztunk neked néhány szuper tippet, melyek segítségével bátran az esélyek nyugalmával vághatsz neki az állásvadászatnak. Na, mit mondasz? Velünk tartasz?

Tedd túl magad a veszteségeken!

Persze tudjuk, hogy ez nem könnyű, pláne, ha az előző helyedről elküldtek. Azonban fontos, hogy ne rágódj ezen túl sokat, azon pedig végképp ne, hogy mi volt ennek az oka.

Fontos persze, hogy mérlegre tedd mit is csinálhattál volna másként, ám az önostorozás ilyenkor nem segít. Ráadásul az is lehet, hogy csupán a gazdasági körülmények miatt váltak meg néhány munkatárstól.

Éppen ezért mindenképpen fogalmazd meg a korrekt és persze higgadt válaszodat, amit majd nagy eséllyel feltesznek neked az interjún, mi szerint mi az oka a korábbi helyedről való távozásnak.

Lépj tovább a veszteségeiden és újult erővel vágj bele az újba!

Neked is lehet rossz a napod!

Épp, mint az élet minden területén, úgy az álláskeresésnek is vannak fázisai és bizony egyes fázisokban rosszabbul megy. Nem azért mert béna vagy, nem azért, mert nem vagy elég hozzáértő, hanem egyszerűen azért, mert mindig vannak olyan időszakok, amikor úgy tűnik, hogy semmi sem akar összejönni.

Ilyenkor érdemes lehet egy kicsit félretenned a dolgot és magadra koncentrálni. Vegyél egy forró fürdőt, találkozz a barátaiddal, kapcsolj ki.

Lehet, hogy másnap, tiszta fejjel gondolkodva észreveszed, hogy lemaradt a telefonszámod a CV-ről, sőt az is lehet, hogy reggelre már az e-mail fiókodban vár egy levél a következő állásinterjú időpontjáról.

Tervezz és összegezz!

Ahhoz, hogy egyről a kettőre juss fontos, hogy tervezz!

Célszerű lehet akár már az este folyamán összeírnod a másnapi teendőid, check listát készítened, így egészen biztosan nem feledkezel majd meg semmi lényegesről sem. Esténként szedd össze, hogy az adott napon mi volt az a három dolog, ami előmozdította az álláskeresésed. Nem baj, ha hirtelen nincs ilyen, akkor igyekezz megtalálni azt a három dolgot, ami a következő nap a segítségedre lehet. Mi az, amit holnap meg fogsz tenni annak érdekében, hogy rálelj álmaid állására?

Hidd el, ezekkel az apróságokkal tudod magad motiválni, ami a hosszútávú siker záloga.

Örülj a kisebb sikereknek is és készülj rá!

Végre találtál egy álláshirdetést, ami úgy érzel teljesen rád szabtak? Úgy érzed remek álláspályázatot írtál? Hova tovább, behívtak állásinterjúra is?

Remek, ezek mind-mind olyan apró sikerek, amiknek érdemes örülni. Emellett pedig nagyon fontos, hogy folyamatosan készülj is a sikerre, hiszen, ha behívtak interjúra, onnan már csak egy karnyújtásnyira van a végcél. Éppen ezért készülj mindenképpen kérdésekkel, nézz utána a cégnek, ahova interjúra mész.

Persze a váratlan helyzetekre nem lehet előre felkészülni, ám, ha a cég vezetői azt látják, hogy Te nem csak random küldözgeted szanaszét a CV-d, akkor hidd el, hogy már lépéselőnyt szerzel a többi jelentkezővel szemben.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást