Bár az egészséges táplálkozás némileg nehezebbnek tűnhet az őszi-téli időszakban, valójában a hideg évszakok is számtalan ízletes, vitaminban és ásványi anyagban gazdag hozzávalót kínálnak, melyekkel színesebbé tehetjük étkezéseinket. Nem mindegy azonban, hogyan tálaljuk őket! Némi kreativitással isteni fogásokat készíthetünk az idényzöldségekből, illetve -gyümölcsökből. Íme néhány jótékony szuperétel, melyet érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztanod a hidegben!
2/5 Kelkáposzta
A kelkáposzta vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően manapság az egyik legfelkapottabb szuperétel. A jó hír az, hogy az ősszel együtt kezdetét vette a kelkáposzta szezon is! Ennek a különleges zöldségnek a rendszeres fogyasztásával kielégíthető szervezetünk A-, C- és K-vitamin igénye, antioxidáns és gyulladás gátló tulajdonságának hála pedig csökkenthető bizonyos szív- és daganatos betegségek kialakulásának kockázata.
A sokoldalú kelkáposztát számtalan módon elkészítheted. Pirított formában remek köret, de készíthetsz belőle főzeléket is. Ha unod a hétköznapi kelkáposzta főzeléket, dobd fel egy kis curry-vel és tejszínnel!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!