Bár az egészséges táplálkozás némileg nehezebbnek tűnhet az őszi-téli időszakban, valójában a hideg évszakok is számtalan ízletes, vitaminban és ásványi anyagban gazdag hozzávalót kínálnak, melyekkel színesebbé tehetjük étkezéseinket. Nem mindegy azonban, hogyan tálaljuk őket! Némi kreativitással isteni fogásokat készíthetünk az idényzöldségekből, illetve -gyümölcsökből. Íme néhány jótékony szuperétel, melyet érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztanod a hidegben!
1/5 Gránátalma
A gránátalmához számtalan legenda és hiedelem kötődik. Egyes kultúrákban a szerelem és a termékenység szimbóluma, az ókori görögök pedig egyszerűen csak Aphrodité szent gyümölcseként emlegették. Ugyanakkor a gránátalma jótékony egészségügyi előnyei sem elhanyagolhatóak. Egyes tanulmányok szerint csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, gazdag antioxidánsokban, emellett kiváló K- és C-vitamin-forrás.
Reggelire fogyaszthatod joghurttal, de készíthetsz belőle akár salátát is, ha körtével, rukkolával, esetleg kecskesajttal kombinálod! Persze fogyaszthatod desszertként és önmagában is. A gránátalmás pohárkémhez pedig nem kell más, csupán egy kis mascarpone, tejszín, porcukor és citromlé.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!