Bogyós gyümölcsös pite
Hála a gyümölcsbokrainknak és a közeli erdőknek, minden évben bőségesen akad bogyós gyümölcs a fagyasztónkban. Ám az ősz első hónapjaiban nem kell feltétlenül a mélyhűtött termékekhez nyúlni, hiszen most igazán kedvező áron beszerezhető sokak kedvence, a szeder és az áfonya is, ráadásul ezek az apróságok egyéb gyümölcsökkel is keverhetők, mint a barack, alma vagy körte.
Hozzávalók: 300 g liszt, 100 g nádcukor, 200 g növényi tej, 125 g margarin, fél csomag sütőport, fél citrom leve, egy nagy marék bogyós gyümölcs (ízlés szerint vanília aroma, reszelt citromhéj, gyömbér)
Elkészítése: A margarint olvaszd meg, keverd össze a langyos növényi tejjel és oldd fel benne a nádcukrot, valamint facsard bele a citrom levét. A liszthez szórd hozzá a sütőport, add az egészet a folyékony összevalókhoz, majd robotgép segítségével keverd krémesre a tésztát. A lágy masszába szórd bele a bogyós gyümölcsöket és főzőkanállal óvatosan forgasd őket össze, hogy ne nagyon törjenek meg, csak kicsit megszínezzék a tésztát. Kisebb méretű tortaformában, vagy szilikonos kenyérformában süsd készre, 180°C fokon kb. 50-60 perc kell neki.
Tipp: Muffin formában is bátran sütheted!
Hozzávalók: 300 g liszt, 100 g nádcukor, 200 g növényi tej, 125 g margarin, fél csomag sütőport, fél citrom leve, egy nagy marék bogyós gyümölcs (ízlés szerint vanília aroma, reszelt citromhéj, gyömbér)
Elkészítése: A margarint olvaszd meg, keverd össze a langyos növényi tejjel és oldd fel benne a nádcukrot, valamint facsard bele a citrom levét. A liszthez szórd hozzá a sütőport, add az egészet a folyékony összevalókhoz, majd robotgép segítségével keverd krémesre a tésztát. A lágy masszába szórd bele a bogyós gyümölcsöket és főzőkanállal óvatosan forgasd őket össze, hogy ne nagyon törjenek meg, csak kicsit megszínezzék a tésztát. Kisebb méretű tortaformában, vagy szilikonos kenyérformában süsd készre, 180°C fokon kb. 50-60 perc kell neki.
Tipp: Muffin formában is bátran sütheted!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!