Az összetört szív másik oldalán: ilyen érzések kavarognak abban, aki kezdeményezi a szakítást

Az összetört szív másik oldalán: ilyen érzések kavarognak abban, aki kezdeményezi a szakítást

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az összetört szív másik oldalán: ilyen érzések kavarognak abban, aki kezdeményezi a szakítást

Ha szakítás, akkor általában arról beszélünk, milyen nehéz helyzetbe került az, akit elhagy a párja. Pedig van, hogy a különválást kezdeményező félnek is nagyon nehéz kihevernie ezt az időszakot; de valamiért az érem másik oldaláról kevesebbet lehet hallani.

Persze nem mindegy az sem, ki és miért döntött a szakítás mellett. Egyesek ahelyett, hogy beszélnének a problémáikról, inkább titkolózni kezdenek, és a másik háta mögött már egy új társ után kutatnak. Ők azok, akiket nem lehet sajnálni, ha a szakítás után összeomlanak. De akadnak olyanok, akik egyszerűen minden igyekezetük ellenére sem tudják megoldani a kapcsolati problémákat, és úgy döntenek, mindkettőjük érdekében a legjobb, ha szakítanak. Az ő helyzetük semmivel sem egyszerűbb, mint azé, aki kénytelen belenyugodni a döntésbe.

Mégis, ő az, akit megbélyegeznek. Ő lesz a káosz okozója, a szívtörő, a könnyek és csalódás kiváltója; pedig egyetlen célja volt csak, ez pedig az, hogy véget vessen a boldogtalan párkapcsolatnak, ami egyikőjüket sem tette már boldoggá.

Hidd el, amikor valaki emiatt szakít, ugyanazokon a lépéseken megy keresztül, mint a másik fél. Ő is érez depressziót, bűntudatot, szorongást azért, mert elveszítette azt a személyt, akit egykor nagyon szeretett. Számára viszont ez nem a szakítás pillanatában történt meg, hanem még a kapcsolat alatt: ahogy szépen, fokozatosan átalakult a kettejük közötti viszony.

Az összetört szív másik oldalán: ilyen érzések kavarognak abban, aki kezdeményezi a szakítást

A szakítás kezdeményezője bűnbakká válik

Ugyanolyan nehéz ezt az időszakot kihevernie, mint bárki másnak. Sőt, valójában mindemellett azt is el kell viselnie, hogy rengetegen ellenségesen viszonyulnak hozzá, hiszen egy kívülálló számára ő a bűnbak.

Egykori közös barátok, a másik rokonai egyaránt negatívan állnak hozzá, és talán ez soha el sem múlik. Pedig hidd el, ha egy boldogtalan kapcsolatban az egyik fél végre ki tudja mondani a lezárást, azzal csak megkönnyíti az életet.

Előbb-utóbb ugyanis mindketten megtalálják a nyugalmat, és egy végre olyan utazásra indulnak, amelyen megismerhetik saját magukat. És ez az utazás a lehető legjobb dologgal ér véget: azzal, hogy rátalálnak arra a személyre, aki mellett tényleg boldogok lehetnek.

Fotó: MyrtoZ/depositphotos.com

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!