10 örök igazság, amitől könnyebb lesz az életed – tényleg

10 örök igazság, amitől könnyebb lesz az életed – tényleg

Címlap / Életmód / Egészség / 10 örök igazság, amitől könnyebb lesz az életed – tényleg

Van, hogy sötétebben látjuk az életünket és a jövőnket, mint kellene. Életünk csodálatos, de tele van nehézségekkel. Úgy kell felfogni, mint egy kalandos utazást, mely tele van jó és rossz élményekkel. Az alábbi tíz pont mind egy-egy olyan örök igazság, amit ha minél hamarabb tudomásul veszünk, annál pozitívabban tekintünk az életünkre. 

Az élet nem fair. Soha.

Keményen dolgoztál valamiért és végül más kapta meg? Előfordul. Az élet nem igazságos. Soha nem is volt és nem is lesz az. Mégis tovább kell menni, küzdeni és végül az élet kiegyenlíti a számlát, de nem pont úgy, ahogyan azt előre elképzeltük. Sablonos tudom, de nagyon igaz: hogyha nem fázol télen, nem éhezel, van ruhád és egy ágyad, amire esténként lehajtod a fejed, már gazdagabb vagy, mint a világ népességének 70 százaléka!

Barátok jönnek és mennek

Természetes folyamat, hogy ahogy megy az idő, a baráti körünk egyre kisebb lesz. Valakihez közel kerülsz, aztán pár év múlva már nem is beszéltek egymással. Az is lehet, hogy egyikőtök sem tehet róla, egyszerűen eltávolodtok és más irányt vesztek. Ilyen az élet, nem mindenki marad meg mellettünk. Aki menni akar, engedd el, aki pedig megmarad, becsüld meg. 

Nem mindenki fog szeretni

Mindig lesz olyan ember a környezetedben, akinek nem fog tetszeni, amit csinálsz, vagy rosszallóan nézi, ahogy az életedet éled. Aki így tesz, az nem számít, aki számít, az pedig úgysem tesz ilyet. Ne változtass olyanok miatt, akiknek úgysem fog soha tetszeni, amit te teszel.

A fű ott zöldebb, ahol locsolod

Előfordul, hogy elfog az irigység, ha megnézed, hol tart egy volt osztálytársad vagy egy veled egyidős kollégád? Úgy gondolod, az ő életük sokkal jobb, mint a tied? Sosem tudhatod, mások min mennek keresztül és mi történik velük a „színfalak mögött”. Ne vágyj más életére, hanem dolgozz a saját álmaidért és koncentrálj a saját utadra!

Minden okkal történik

Egy kudarccal végződött kapcsolatról lehet, hogy a későbbiekben kiderül, hogy áldás volt. Egy megszűnt munkahely szintén új lehetőségeket jelenthet. Mindennek, ami történik velünk, oka van és mindenből tanulunk, még akkor is, ha akkor éppen hatalmas pofonként éljük meg.

CITAlliance/depositphotos.com

Egy kapcsolatért dolgozni kell

Ha megtaláltad a párod, jelenlétét ne vedd természetesnek, mert ha nem törődtök egymással, előbb-utóbb elkezdődik az eltávolodás. Mindig mutasd ki, mennyire szereted és rendszeresen tegyél a boldogságotokért. 

Ne gubózz be!

Sokszor könnyebb otthon maradni és begubózni a tévé előtt, de azt időskorodban is megteheted. A fiatalság hamar elillan, szórakozz és járj el, amíg megteheted, amíg hívnak. Akkor is vegyél erőt magadon, ha épp nincs kedved elmenni a buliba, mert hamar otthonülővé válhatsz és később bánni fogod ezeket a lehetőségeket. 

Ne panaszkodj állandóan!

Ne. Panaszkodj. Állandóan. Hogy. Milyen. Rossz. Az. Életed. 

Egyrész senkit nem fog meghatni, másrészt neked kell tenned annak érdekében, hogy ez megváltozzon. Ha tudsz tenni az ügy érdekében, akkor cselekedj, ha pedig nem, akkor lépj tovább. A panaszkodás semmit nem fog megoldani. 

Nem a szépség fontos, hanem az, hogyan érzed magad a bőrödben

Senki sem elégedett a külsejével, még a topmodellek sem. A szépség egyrészt relatív, másrészt csak a felszín. Ahogy mennek az évek és kopik az ember vonzó megjelenése és fiatalsága, annál inkább rájön, hogy a személyiség a fontos. Légy kedves, légy vidám és hidd el, a világ ellenállhatatlannak fog látni!

Senki nem tartozik neked semmivel

Mindenki magáért felelős. A szüleid, a tanáraid, a főnökeid, senki nem tartozik neked semmivel, ne is kérd rajtuk számon. Ha akarsz valamit, tegyél érte, ne másoktól várd el. Felnőtt vagy, felelős önmagadért és a tetteidért, ne másokat okolj azért, hogy nem jutottál egyről a kettőre. Ha mégis az öledbe hullik valami, fogadd el, de ne feledd, hogy az vagy szerencse, vagy privilégium…vagy várnak valamit cserébe?!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást