Az öregedés elkerülhető jelei

Az öregedés elkerülhető jelei

Címlap / Stílus / Test / Az öregedés elkerülhető jelei

Azt mondják, a nő válla az egyetlen olyan testrész, ami nem öregszik. Megfigyeltem, tényleg sokkal lassabban öregszik, mint a többi testrész. Ám ez nem boldogítja a nőket, mert az összes többi viszont öregszik, amit elég nehéz takargatni. Ezért inkább meg kell előzni.

Fogak

A fogak nem csak színüket tekintve változnak a kor előre haladtával, hanem a fogíny is elkezd sorvadni. A fogfehérítésre, fogkő eltávolításra jó otthoni módszer a jól ismert – ésszel használt – szódabikarbóna.

A fogínysorvadást péppé törött fokhagymával kell bekenni, kúraszerűen, heti több alkalommal. Így elkerülhetjük az ínynél ,,különálló” fogakat.

Dekoltázs

Vállunk hiába nem öregszik, ám nyakunk igen.

Alvás közben a bőr gyűrődik a nyakunkon, a mell felett, illetve ,,megtörik a bőr” a két mell érintkezésénél.

Ezeken a helyeken fokozott krémezésre van szükség. Könnyű, merevítő nélküli melltartó használata ajánlott éjszakára.

Igyekezzünk olyan testtartást felvenni elalváskor, ami nem töri meg a dekoltázs bőrét.

A lábfej

Minél idősebb az ember, annál inkább ,,torzul” a lábfeje. Már harmincévesen illik arra gondolni, hogy ez egyszer – ha sokszor hordunk magas sarkú cipőt – bekövetkezik.

Kezdjük el tehát időben tisztelni lábunkat. Legyünk minél többet mezítláb, vagy hordjunk kényelmes váltócipőt magunknál.

Nem kell egész nap ,,divatbabának” lennünk.

A térd

Sosem hittem volna, de a térd is képes ráncosodni. Krémezéssel, enyhe masszírozással ez késleltethető.

Zuhanyzás után jót tesz az, ha a vizes térdkalácsot babaolajjal átdörgöljük.

Az is jó taktika, ha ősszel és télen erős, vastagabb harisnyát viselünk.

Könyök

Akik számítógép, vagy varrógép előtt ülnek egész nap, főleg télen jellemző, hogy a könyökükön megvastagszik a bőr. Ezt sűrű krémezéssel lehet kiküszöbölni.

És hogy humoromnál maradjak, ezt úgy nevezem azoknál, akik sokat ülnek internet előtt, hogy facebook könyök, melynek sajátja a jobb kezeseknél, hogy csak a bal könyökön jelenik meg, a fejtámasztás miatt.

Kézfej

Az idő haladtával kidüllednek az erek a kézfejen. Ez lehet megerőltetéstől is, de öröklött hajlam is okozhatja.

Nem sokat tehetünk ez ellen, ha csak azt nem, hogy rendszeresen masszírozzuk krémmel a kézfej bőrét – ez amúgy is jót tesz – hogy rugalmasabbá tegyük a bőr alatti kötőszövetet. A körömágyat pedig parafinkúrával érdemes feljavítani hetente.

Száj környéki ráncok

A szemránckrém nem csak a szem körül tesz csodákat. Mivel a szem alatt sokkal finomabb a bőr, így a krém is az. Negyven felett érdemes egy kis szemránckrémet masszírozni a száj körüli ráncokba, lefekvés előtt.

Bár nagy ellenzője vagyok a rágózásnak, egyetlen haszna biztosan van, mégpedig, hogy kondiban tartja a rágóizmokat, ezáltal feszesebb tőle az állcsont körüli arcrész.

…és a nagy mumus, a lengőizom

Ez a felkar alsó részén szokott megjelenni. Csak úgy van, fityeg, és az öregedés egyik olyan jele, amit nagyon nehéz elkendőzni. Éppen ezért tornázni kell. A bicepszet kell edzeni.

Ezt meg lehet tenni súlyzó nélkül, vagy súlyzóval is. A legegyszerűbb módja a bicepsz edzésének a fekvőtámasz, ami lehet hagyományos, vagy hátsó fekvőtámasz is.
Mindkettő hatásos. Azt mondják, hogy a szépség negyven felett csak önuralom, fegyelem kérdése. Azt nem tudom, de azt igen, hogy lehet szépen is öregedni, méltósággal.

Én, önfegyelem híján erre pályázom, de biztos, ami biztos, csinálok néhány fekvőtámaszt is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást