A legújabb fejlesztés a rejtvények világában: az online szabadulószoba

A legújabb fejlesztés a rejtvények világában: az online szabadulószoba

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legújabb fejlesztés a rejtvények világában: az online szabadulószoba

Ez a fajta játéktípus kiváló lehetőség arra, hogy legyőzzük az akár több ezer kilométernyi távolságot, és a távol élő rokonokkal vagy külföldi barátokkal töltsünk el némi önfeledt időt. Az Időcsapda a legnépszerűbb pályáit tette online is elérhetővé, kevés változtatással.

Milyen feladványokra lehet számítani az online szabadulószobában?

A hagyományos pályák jellemzően a keresgélős feladványokra építenek, furfangos lakat vagy zárszerkezet kinyitása biztos, hogy szerepet kap. Az újgenerációs szobák felszereltsége ellenben sokkal inkább hagyatkozik a programozásra, elektronikai fejlesztésű elemekre, így gyakrabban találkozhatsz mágneszárral, érzékelővel, rejtett távirányítóval.

Az online játék során egyetlen személy van a helyszínen, ő pedig nem más, mint a játékmester. A többi résztvevő otthonról kapcsolódik be, és láthatja kamerán keresztül a szobát, a fejtörőket, a lakatokat, zárakat. A játékosok neki adják az utasításokat, amiről úgy gondolják, hogy közelebb viszi a csapatot a megoldáshoz. Ebben a felállásban semmi értelme nem lenne az olyan feladatoknak, amik ügyességet vagy kutakodást igényelnek, hiszen csak a játékmester tudná ezeket végrehajtani, a csapattagok pedig kimaradnának az élményből. 

Ennélfogva inkább a logikai, gondolkodást igénylő feladványok, mint amilyen a kódfejtés, asszociációs rejtvények kerülnek előtérbe. Ami újdonság viszont, hogy a játékosokat és a játékmestert összekötő felület lehetővé teszi dokumentumok, videók és képek egymással való megosztását, ami izgalmas kiegészítő az idővel való versenyben, de további stratégiák alapja is lehet a jövőben.

Hozd össze rég nem látott barátaidat egy izgalmas XXI. századi játékra! Az Időcsapda a CSI Budapest és a Varázsvilág elnevezésű online szabadulószobáit ajándékutalvány formájában is elérheted. 

Biztonságos élmény csak a meghívottaknak

Az online platform a Remote Escape Room felület, amit az Exit the room készített és fejlesztett és ingyenesen bármelyik regisztrált üzemeltető részére rendelkezésére bocsátott, ezzel a pályatársakat is megmentve csődtől. 

Ezzel a lehetőséggel az is garantált, hogy csak valóban a meghívott résztvevők fognak becsatlakozni a játékba, és nincs a létszám sem korlátozva. Így akár a home office-ba száműzött kollegák, távoli családtagok vagy nagyobb baráti társaságok ismét élvezhetik egymás társaságát anélkül, hogy az érintkezéssel járó fertőzésnek ki lennének téve.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást