10+1 öltözködési baki, amit nőként folyton elkövetünk

10+1 öltözködési baki, amit nőként folyton elkövetünk

Címlap / Stílus / Divat / 10+1 öltözködési baki, amit nőként folyton elkövetünk

1. Az alsónemű

Először is: az erősen viseltes, pecsétes, elnyúlt alsóneműket és melltartókat azonnal száműznöd kellene a gardróbodból. Ha nem is fogsz senki előtt levetkőzni, már maga a tudat, hogy mi van rajtad képes lehúzni vagy felemelni az önbizalmadat!

A másik alapszabály, hogy viselj megfelelő méretű és stílusú alsóruházatot. Ha pontosan illik rád, akkor figyelned kell arra is, hogy ne érjen ki a nadrágból, vagy a póló alól. A melltartó legyen mindig pontosan beállítva, így nem csúszhat le a pántja. A farmernadrágból kivillanó tanga rossz divatszokássá vált, ezt mindenkinek kerülnie kell, ha nem akar nevetségessé válni.

2. Nem megfelelő méretű ruhadarabok

Ha egy ruha nem a méreted, akkor elfelejtheted a stílusos öltözködést. Ne légy a méretek megszállottja. Verd ki a fejedből, hogy te M-es méretet hordasz, ha épp az L-es áll a legjobban. A méretek és szabások különben is minden divatháznál eltérők. Az egyetlen megoldás, ha mindig felpróbálod a ruhát és a látvány alapján választasz méretet.

A próbafülkébe mindig vigyél egy mérettel kisebbet és nagyobbat annál, mint amilyet jónak gondolsz. Vásárold meg csak azokat a darabokat, amelyek tényleg jól állnak, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá úgy is, ha nem tökéletes, akkor az is opció, ha átszabattatod.

Bár így fizetsz egy kis extra árat, de a ruháid valóban a testalkatodnak megfelelőek lesznek, így a végén jobban érzed majd magad bennük.

3. Túl unalmas

Sok nő a klasszikus stílus megszállottja, de néha szükség van a kedvenc farmernadrágon kívül egy selymes szoknyára is.

Ne légy soha annyira kényelmes, hogy egyetlen „jól bevált” ruhát hordasz, hisz nem egy családtagról van szó, hanem csak egy darab szövetről. Légy bátor, próbálj ki új stílusokat, fiatalíts és nőiesíts magadon!

4. A stílusok keverése nem mindig jó ötlet

Ez kicsit olyan, mintha valaki sötétben öltözne fel. Néha látni olyan nőket, akik kombinálni akarják a hétköznapi viseletet a formálissal, vagy ami még rosszabb, a sportos ruhákat az estélyivel. Tévedés ne essen, ez lehetséges, de csak odafigyeléssel és tervezéssel lehet belevágni.

Ugye mindannyian láttunk már szövetszoknyát sportcipővel, esetleg sportos felsőrészt a komoly irodai szerelés fölött? Ez akkor tud komoly divatbaki lenni, ha például a sportcipő színben és stílusban is teljesen elüt a ruhadaraboktól. Érdemes semleges színekben, minőségi anyagokban gondolkodni, úgy kevesebb a hibalehetőség!

5. Túl sok minta

Ne próbáld a különböző mintájú ruhákat keverni, mivel ez is az előbbihez hasonló baki. A minták általában egy nőnek sem állnak jól, főleg nem keverve.

Ha mintásat szeretnél hordani, akkor válaszd felső vagy alsó résznek, de ne mindkettőnek. Ne feledd, minél kevesebb a szín és a minta, annál kifinomultabb a stílusod.

6. A megfelelő kiegészítők

A jó öltözéket a helyes kiegészítőkkel fejezheted be, de ne feledd, hogy a kevesebb több. A kiegészítők célja kiemelni szépségedet, nem elnyomni. Például a nyaklánc – ha túl rövid és vastag, vastagítja a nyakat, ezért ha nem tartod előnyös testrészednek, inkább ne is emeld ki.

Ha táskát választasz egy estélyihez, győződj meg arról, hogy kifinomultat és kicsit válassz, amely illik a ruhádhoz. Használj olyan kiegészítőket, amelyek kiemelik előnyös testrészeidet, és nem hívják fel a figyelmet a rossz pontokra.

7. Magasnyakú

Oké, van akinek tényleg jól áll és hideg időben bátran előkaphatja! A legtöbb nőnek azonban rövidebb a nyaka és sokkal előnyösebb, ha mutat egy kis dekoltázst. Tehát hacsak nem készülünk síelésre vagy hógolyózni, miért viselnénk a klasszikus magasnyakú pulóvereket? Ezek unalmasak, kényelmetlenek és a legtöbbünk számára nem előnyösek.

A magabiztos nő nem fél megmutatni nyakát és dekoltázsát. Ha pedig a hidegtől tartunk, ott vannak a finom kasmírsálak.

8. A ruházat és a lábbelik

Egy fő szabály, hogy a cipőt mindig a ruha színéhez válasszuk. Egyetlen kivételt képez a fekete, amely minden színnel jól működik.

Soha ne ess abba a hibába, hogy kevered a sötétet a világossal, például sötét ruhához fehér cipőt hordasz vagy fordítva.

Magassarkú piros cipő
istockphoto

9. Lim-lom vásárlása

Apró zagyva cuccokat felvásárolni, csak a kereskedelemnek tesz jót. Végtére is, könnyebb a vevőknek az olcsó dolgokat eladni, ezért a legtöbben hajlamosak lomokat gyűjteni szekrényükben.

Tulajdonképpen ezzel a stílusukat is megölik – rengeteg ruhát felhalmoznak, de nem hordják őket.

Soha nem késő változtatni a szokásokon, fektess be minőségi alap-ruhadarabokba: egy jó farmernadrág, egy fekete ceruzaszoknya, egy egyenes szabású szövetnadrág zakóval, ballonkabát, nőies bőrcipő.

10. Divatirányzatok, amelyek nem illenek hozzád

Amikor megtetszik egy trend, vedd figyelembe korodat és alakodat. Csak azokat a ruhadarabokat hord, amelyek jól állnak, ne azért hord, mert másokon jól néz ki.

Nézz szembe a valósággal! Például ha a legújabb trend a miniszoknya, de a te lábaid szépsége nem az erősséged, nincs szükséged erre a divatra.

+1. Farmer farmerrel? Túl sok a hibalehetőség!

Egyesek a farmerszerelést kosztümnek tekintik, és ízlésesnek vélik a farmert farmerrel kombinálni. Nagyon kevés esetben illik két farmeranyag egymáshoz. A bátor divatbloggerek lehet, és persze te is kísérletezhetsz a dologgal, de ha biztosra mennél, akkor inkább engedd el ezt az irányzatot. Válaszd ki az egyiket, és csak alul vagy fölül öltözz farmerbe. A durva farmeranyagok buta kombinációk, és tompítják ragyogó szépségedet!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!