10+1 öltözködési baki, amit a legtöbb nő elkövet – Kerüld el őket

10+1 öltözködési baki, amit a legtöbb nő elkövet – Kerüld el őket

Címlap / Stílus / Divat / 10+1 öltözködési baki, amit a legtöbb nő elkövet – Kerüld el őket

1. Az alsónemű

Viselj megfelelő alsóruházatot, méretednek és stílusodnak megfelelőt. Ha pontosan illik rád, akkor figyelned kell arra is, hogy ne érjen ki a nadrágból, vagy a póló alól.

A melltartó legyen mindig pontosan beállítva, így nem csúszhat le a pántja. A farmernadrágból kivillanó tanga rossz divatszokássá vált, ezt mindenkinek kerülnie kell, ha nem akar nevetségessé válni.

2. Nem megfelelő méret

Ha egy ruha nem a méreted, akkor elfelejtheted a stílusos öltözködést. Ne légy a méretek megszállottja. Verd ki a fejedből, hogy te M-es méretet hordasz, ha épp az L-es áll a legjobban. A méretek és szabások különben is minden divatháznál eltérők.

A próbafülkébe mindig vigyél egy mérettel kisebbet és nagyobbat annál, amelyet jónak gondolsz. A legtöbb ruha nem áll tökéletesen rajtad, de a megoldás egyszerű: vásárold meg csak azokat a darabokat, amelyek a legnagyobb részt jól állnak, és ahol nem illik tökéletesen alakodhoz, ott átszabattathatod.

Bár így fizetsz egy kis extra árat, de a ruháid valóban a testalkatodnak megfelelőek lesznek, így a végén jobban érzed majd magad bennük.

Nyári ruha
istockphoto

3. Túl unalmas

Sok nő a klasszikus stílus megszállottja, de néha szükség van a kedvenc farmernadrágon kívül egy selymes szoknyára is.

Ne légy soha annyira kényelmes, hogy egyetlen “jól bevált” ruhát hordasz, hisz nem egy családtagról van szó, hanem csak egy darab szövetről. Légy bátor, próbálj ki új stílusokat, fiatalíts és nőiesíts magadon!

 

4. A stílusok keverése nem mindig jó ötlet

Ez kicsit olyan, mintha valaki sötétben öltözne fel. Néha látni olyan nőket, akik kombinálni akarják a hétköznapi viseletet a formálissal, vagy ami még rosszabb, a sportos ruhákat az estélyivel. Tévedés ne essen, ez lehetséges, de csak odafigyeléssel és tervezéssel lehet belevágni.

Ugye mindannyian láttunk már szövetszoknyát sportcipővel, esetleg sportos felsőrészt a komoly irodai szerelés fölött? Ez akkor tud komoly divatbaki lenni, ha például a sportcipő színben és stílusban is teljesen elüt a ruhadaraboktól. Érdemes semleges színekben, minőségi anyagokban gondolkodni, úgy kevesebb a hibalehetőség!

 

5. Túl sok minta

Ne próbáld a különböző mintájú ruhákat keverni, mivel ez is az előbbihez hasonló baki. A minták általában egy nőnek sem állnak jól, főleg nem keverve.

Ha mintásat szeretnél hordani, akkor válaszd felső vagy alsó résznek, de ne mindkettőnek. Ne feledd, minél kevesebb a szín és a minta, annál kifinomultabb a stílusod.

 

6. A megfelelő kiegészítők

A jó öltözéket a helyes kiegészítőkkel fejezheted be, de ne feledd, hogy a kevesebb több. A kiegészítők célja kiemelni szépségedet, nem elnyomni. Például a nyaklánc – ha túl rövid és vastag, vastagítja a nyakat, ezért ha nem tartod előnyös testrészednek, inkább ne is emeld ki.

Ha táskát választasz egy estélyihez, győződj meg arról, hogy kifinomultat és kicsit válassz, amely illik a ruhádhoz. Használj olyan kiegészítőket, amelyek kiemelik előnyös testrészeidet, és nem hívják fel a figyelmet a rossz pontokra.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást