7 olcsó családi program ötlet

7 olcsó családi program ötlet

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 7 olcsó családi program ötlet

Ha nem engedhetsz meg magadnak drága hétvégéket, utazásokat, akkor nézz körül, hogy otthon milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre, akár ingyen is. Nem kizárt, hogy jobban fogod magad érezni ezeken a programokon, mint akár egy drága szállodában.

Társasjáték

Az egyik legjobb unaloműző, ami ráadásul remek közös családi program is, az a társasjáték.
A gyerekek is nagyon szeretik, hiszen szüleikkel együtt játszhatnak, és a szülőknek is hasznos lehet lazítani kicsit, vagy csak figyelni, hogy az utolsó játék óta mennyit fejlődött a gyerek gondolkodása.

Séta

Nem csak a nyaraláskor lehet hosszú sétákat tenni, hanem ezt a lehetőséget érdemes megragadni otthonunk környékén is.
Ha van olyan dolog, amit nem tudunk megoldani, akkor egy hosszú séta alatt ezt könnyebben átgondolhatjuk akár egyedül, akár valaki mással, akivel szívesen megosztjuk gondolatainkat.

Téli program

Télen ha szeretnénk, hogy a gyerekek a friss levegőn  legyenek és jól is érezzék magukat, akkor egyszerűen csak öltöztessük fel őket alaposan, és vigyük ki hóembert építeni.
Remek közös program, ahol gyakorolhatjuk az összedolgozást, és a közös munka adta örömet is. Levezetésként feltétlenül hógolyózzunk egyet.

Kirándulás, várlátogatás

Érdemes az egész családnak kirándulást szervezni a közeli vár vagy kastély meglátogatására. Csak néhány szendvics kell és máris indulhatunk a mozgással, társasággal és akár új ismeretek megszerzésével is kecsegtető útra.
Akár egy útikönyvet is magunkkal vihetünk, hogy elolvashassuk az érdekességeket a meglátogatott helyről.

Kép forrása: Lilafüredi erdőkastély

Játszótér

Ha kisebb gyerekeink vannak, akik szeretnek játszóterezni, akkor érdekességből elvihetjük őket egy olyanra, ami jóval nagyobb a megszokottnál, így egyben változatosabb és érdekesebb is.
Mindegyik játszótéren kicsit más a hangulat, így az sem árt, ha a gyerek kipróbálja barátkozási képességét más társaságokban is.

Közös főzés

Aki kipróbálta, az mind esküszik rá: remek program, ha közösen főz a család. Ez persze párokra is igaz, de gyerekekkel is nagyon szórakoztató program.
A közös munka után pedig közösen fogyasztjuk el munkánk eredményét, ami külön kellemes élményt biztosít a főzés mellé.

Közös ajándékkészítés

Kérdezzük meg a gyereket, hogy miket csináltak mostanában az óvodában vagy az iskolában, és használjuk fel ezeket az ismereteket például a nagymama ajándékához.
Jó, ha szerepet is adunk a gyereknek, például ő irányíthatja az egész elkészítést, hiszen ő az, aki az iskolában már csinált ilyet, így neki van benne tapasztalata.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást