Olaszország 7 legcsodálatosabb városa

Olaszország 7 legcsodálatosabb városa

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Olaszország 7 legcsodálatosabb városa

A mondás szerint minden út Rómába vezet. Tény, hogy az örök várost látni kell, ám Olaszország rajta kívül is megannyi szépséget rejteget. Ha szereted a festői tájakat, a művészeteket, a divatot és a szenvedélyes embereket, akkor a következő helyekre mindenképpen érdemes elmenned…

Genova

Bár Róma és Velence tündöklése árnyékba szorítja a közbeszédben, ez az észak-olasz kikötőváros a legvarázslatosabb gyöngyszemek egyike. Klasszikus talján település, amelynek terrakotta cserepes, színes falú házait hegyek ölelik körül.
A lenyűgöző templomok, a varázslatos függőkertek, a barokk kastélyok, illetve a római kor romjai nemcsak a történelmi városközpontban jelentenek látnivalót, hanem a szűk utcácskákon sétálva is.

Pisa

Az északnyugat-toszkán város az Arno folyó partján helyezkedik el, és a mai napig őrzi a középkori kereskedelmi központok nyüzsgő hangulatát.
Bár a világhírű ferde tornyáról ismert, rengeteg más szépséget is tartogat az arra tévedőknek: a XI. századi dóm tele van szemet gyönyörködtető műremekekkel, illetve a mesterien kidolgozott keresztelőkápolna is megér egy misét. Ha elfáradtál a sétában, olajfák tövében tudsz megpihenni.

Bologna

Nem véletlenül alapították itt Európa legelső egyetemét: az Emilia-Romagna régió központja híres a kulturális életéről, de persze a mediterrán mentalitásnak megfelelően az érzéki örömöknek is lehet hódolni.
Tudtad, hogy itt is van ferde torony, nem csak Pisában? Az akkori olasz építészeknek bizonyára megártott a trattoriákban felszolgált jóféle vörösbor…

Firenze

A reneszánsz központja számtalan kreatív elmének adott otthont vagy menedéket. Méltóságteljes, macskaköves utcáin végigsétálva megcsodálhatod az Uffizi képtárat, a dómot, és a Palazzo Vecchiót.
Csak néhány nevet mondanánk, és nem a Tini nindzsákra utalunk: Leonardo, Raffaello, Donatello, Michelangelo. Tulajdonképpen nincs az az időmennyiség, amit ne lehetne Firenzében mozgalmasan eltölteni.

Milánó

Az észak-olasz iparváros az ország második legnagyobbja. A dómot, a Scalát, a Galleria Vittorio Emanuele II passzázst és a La Rinascente plázát muszáj látnod. A kitűnő tömegközlekedésnek hála, bárhová eljuthatsz percek alatt.
Csak készülj fel rá, hogy a luxusmárkák tengerében fürödve az árcédulák láttán még a szád is tátva marad! Ha mindig is érdekelt, milyen érzés, ha többszázezres cipőket próbálgatnak a lábadra, miközben egy méretes puffon pihensz, akár azonnal csomagolhatsz!

Velence

Az egyedi, bájos építészeti stílus, a csodás templomok, a Szent Márk tér, a gondoláktól nyüzsgő csatornák életre szóló élménnyé avanzsálják Velencét. Ha hatalmas pörgésre vágysz, a februári karnevál ideje alatt érdemes ide látogatnod, amennyiben viszont pihenni szeretnél, utazz inkább télen.
A hely szerelmesei szerint ugyanis páratlan hangulatot teremt a városra szálló köd, ami nap közben egy csöppet sem csorbítja a látnivalók szépségét. Figyelem: ajánlott gumicsizmával készülnöd a kiruccanásra!

Róma

Hát persze, hogy nem hagyhatjuk ki a felsorolásból azt a várost, amely annyi évszázadon át Európa és az egész világ központja volt! A görögök érdemeiről nem megfeledkezve kijelenthetjük, hogy valamennyi tudományterület és művészet fejlődésében kulcsszerepet játszott a Római Birodalom.
A Colosseumon kívül mindenképpen csodáld meg az Ostia Antica kikötőt, a Villa dei Quintilit, a Palatinus-dombot, a Forum Romanumot, a Trevi-kutat, Vatikánt és a Via Appiát! Ha jártál már Olaszországban, kommentben várjuk a tapasztalataidat!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!