Otthon / Szórakozás

Okok, amiért töröltek az ismerősök közül a Facebookon

Okok, amiért töröltek az ismerősök közül a Facebookon

Ma reggelre eggyel kevesebb ismerősöd lett a Facebookon? Miután meggyőződtél róla, hogy az illető nem saját magát törölte a rendszerből, hanem téged az ismerősei közül, bizonyára megfogalmazódik benned a kérdés: miért?

Barátnők voltatok a gimiben, de már nem

A közös emlékek közös múltat jelentenek – ám nem biztos, hogy közös jelent is egyben. Az illető valószínűleg úgy érezte, hogy nincs értelme a mindennapi élete részesének lenned. Ehhez semmiféle galádságot nem kellett elkövetned! A passzivitás, a kapcsolathiány pont elegendő a törléshez. (Nem, az évenkénti „boldog szülinapot!” üzenet nem számít bensőséges interakciónak.)

Túl sok ismerőse volt, szűrésbe vágott

Miután a jelölések sokaknál nyakló nélkül érkeznek, és látszólag semmi ok nincs a visszautasításra, valójában ez kisebbfajta online káoszhoz vezet az ember hírfolyamában. Márpedig lényegesen egyszerűbb kiszűrni a mégis ismeretlen ismerősöket, mint a „ki érdekel és ki nem?” kérdésnek megfelelően finomhangolni a megjelenő képeket, linkeket és állapotfrissítéseket.

Más a politikai nézetetek

Az elefántok és a szamarak nem jönnek ki túl jól egymással – kérdezd csak meg bármelyik állatkert gondozóit, egyet fognak érteni ezzel az állítással! Bizonyos IQ fölött tényleg elvárható, hogy az ember felül tudjon emelkedni az efféle nézeteltérésen, de el kell fogadnod: messze nincs mindenki azon a szinten. Valószínűleg neked is jobb lesz, hogy nem kell az elvakult baromságait nap mint nap végiggörgetned.

Valami rosszat mondtál neki

Rasszista, szexista vagy más jellegű megjegyzést tettél, aminek révén illik rád az a jelző, hogy népművészeti cserépedény? Jó, lehet hogy nem az első normális reakció, hogy akkor az illető letöröljön az ismerősei közül a Facebookon – ám előfordulhat, hogy tényleg olyan lelki válságot idéztél elő nála, ami miatt azt gondolja: online kenyértörésre is kerüljön sor. A kezedben a döntés, hogy hajlandó vagy-e bocsánatot kérni. Persze, lehetőleg személyesen vagy legalább telefonon keresztül!

Kib…ul szeretsz káromkodni

A trágár szavak a kommunikáció természetes velejáróját képezik a legtöbb ember számára. Ezzel együtt viszont tény, hogy van, akit kifejezetten zavarnak. Ha tehát kötőszónak használod a „b” betűset a kommentekben és az üzenetekben, érzékeny lelkű felebarátaidat könnyen felbőszítheted. A megoldás: társalogj inkább olyanokkal, akik stílusban hozzád közel állnak!

Túl sokat posztolsz

Másnaponta közzéteszed a szomorúan gőzölgő reggeli kávéd képét, és minden áldott nap megpróbálod az ebédedet, illetve az étkezdébe vezető utat egyedi kompozíción megörökíteni? Semmi baj: ha késztetést érzel erre, bátran éld ki magad! Viszont jó, ha tudod, hogy a Facebook erre nem a legmegfelelőbb médium – inkább az Instagram lesz a barátod. Előbbin könnyen elijesztheted az ismerőseidet, ha nem vigyázol.

Megunta a gyermekedet / a kutyádat / a macskádat

Legyünk őszinték: a felsoroltak közül legalább az egyikről sokat posztolsz. Lehet, hogy a pelenkacsere közben készült videó már túl sok volt, vagy éppen a Szemüveges sziámi III. című fotó tette be az illetőnél végképp a kaput. Egyszerűen túl sok vagy, túl sokat mutatsz belőlük – és ha egy embernek ez a véleménye, hidd el, hogy nincs vele egyedül.

Nem érdekli az előléptetésed

A „hurrá, előléptettek!” posztod után megosztottál egy képet, egy fotóalbumot, egy videót és három linket a nagy esemény kapcsán, végül pedig további két állapotfrissítésben köszönted meg a gratulációkat? Oké, hogy büszke vagy magadra – mi is rád! –, de nem mindenkinek alakul ilyen szépen a karrierje. Bizonyára neked is volt olyan szakasz az életedben, amikor rosszul esett volna ilyeneket nézned… Te mi miatt szántad rá magad a törlésre legutóbb? És téged feltehetőleg miért töröltek? Várjuk kommentben!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást