Ez a nyugodt otthon titka Bobby Berk lakberendező szerint

Ez a nyugodt otthon titka Bobby Berk lakberendező szerint

Címlap / Otthon / Ez a nyugodt otthon titka Bobby Berk lakberendező szerint

Mindegy, hogy felújítasz, vagy egy új épületet szeretnél a stílusodra formálni, az Emmy-díjas amerikai belsőépítész, Bobby Berk, akit sokan a Netflix Queer Eye című realityjéből ismernek, tudja, mire van szükséged, és a Forbes magazinnak el is árult néhány tippet. Szerinte ezek a nyugodt, pihentető otthon sarokkövei.

Maradj a nyugodt színeknél

A finom, nyugodt színek segítenek az otthonodat a relaxálás, pihenés szigetévé változtatni.  A semleges árnyalatok, mint például a fehér, elefántcsont, a bézs és a világosszürke, valamint a kékek és a zöldek mindegyike segít megnyugodni. A kiegészítőkön persze semmi akadálya, hogy megjelenjenek a vidám, erőteljes árnyalatok, de a nagy felületeken érdemes ezekből válogatni.

 

Tarts rendet!

Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nagy hatással van rád: egy rendetlen tér a gondolataidat is rendetlenné teszi, ezért csak azokat a dolgokat hagyd szem előtt, amiknek a látványa örömmel tölt el, vagy amiket minden nap használsz. Minden más mehet a szekrénybe, dobozokba, fiókokba, a lényeg, hogy ne legyenek láthatóak.

Dobd fel a fürdőszobát!

A fürdőszoba a megújulás színtere. Kezeld úgy, mint egy spa-t az otthonodban, és úgy is fogod érezni magadat benne! Sokszor már egy apróság is segít, hogy megváltoztasd a hangulatot, például egy mutatós üveg fürdősó, néhány gyertya vagy egy fából készült fürdőkefe is behozza a természetet és vele együtt a spa hangulatot.

Puhítsd fel a környezetet!

A puha textúrák segítenek, hogy egy helyiség otthonosabb, nyugodtabb, hívogatóbb érzést keltsen. Egy gyapjú takaró a karosszékre dobva, néhány puha párna a kanapén vagy éppen egy jó minőségű ágytakaró drámaian megváltoztatják a hangulatot.

 

Kövesd az orrodat!

Nem csak az teszi megnyugtatóbbá az otthonodat, amit látsz. Az illatok is segítenek, hogy kényelmesen, stresszmentesen érezd itt magadat, és könnyebben tudj lazítani. Vannak kimondottan illatosításra használható otthoni készülékek, amikbe tehetsz például elalvás előtt néhány csepp levendula olajat, de egy eukaliptusz vagy jázmin illatú gyertya is pihentető energiával tölti meg a szobát.

 

Kíváncsi vagy még 5 tippre? Lapozz a következő oldalra >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást