Mióta így készülök a karácsonyra, sokkal nyugodtabbak lettek az ünnepek

Mióta így készülök a karácsonyra, sokkal nyugodtabbak lettek az ünnepek

Címlap / Otthon / Háztartás / Mióta így készülök a karácsonyra, sokkal nyugodtabbak lettek az ünnepek

Időben, nyugalommal

Ahogy lemegy a nyár és elmúlnak az első, őszi hetek, már állandóan a fejemben van a karácsony. Szép lassan elkezdek nyitott füllel járni, hátha kapok inspirációt, az ünnepi menüt, dekorációt, vagy éppen az ajándékokat illetően. A legkevésbé sem görcsölök semmin sőt, inkább élvezem, hogy végre megint ilyesmivel foglalkozhatok, és azon agyalok, mivel tudok majd örömet okozni a többieknek.

Ezzel párhuzamosan, ha van rá időm, figyelem a karácsonyi kedvezményeket is. Utálom kiszórni a pénzt az ablakon, azt pedig főleg nem szeretem, ha az utolsó pillanatban kell kapkodnom a meglepetésekkel. Ezt kiküszöbölendő gyakran listát írok az ötletekről, ha van rá módom, még az árat is rögzítem, így követni tudom, hogy a későbbiek során meghirdetett „kihagyhatatlan akció”, valóban az-e.

Egy-egy ajándékot már ősszel meg szoktam venni, így az sem okoz stresszt a későbbiek folyamán, hogy egyszerre lesz túl nagy a kiadás, vagy mindent közvetlenül karácsony előtt kell beszereznem.

Otthonról vásárolok

Sokak számára meglehetősen komoly stressz faktor a karácsonyi nagybevásárlás, a bolti tülekedés, és mikor felismertem, hogy számomra is feszültséget okoz, egyszerűen megpróbáltam kikerülni. Régen én is beleestem abba a hibába, hogy a nagybevásárlások során, már javában az adventi időszakban próbáltam beszerezni a szükséges ajándékokat, díszeket.

Most azonban már szinte kivétel nélkül online szerzek be mindent, és a karácsonyi vásárba tényleg csak lazítani, nézelődni megyek.

Otthon kényelmesen leülök a kanapéra, odakészítek egy kis nassolnivalót a bevásárló listám mellé, és a lehető legnagyobb nyugalomban mindent beszerzek, amire csak szükségünk lehet.

Egyedül a friss alapanyagokat szoktam az utolsó napokban megvásárolni, a tartós élelmiszerek legjavát ugyancsak online vásárolom.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást