A nyitott házasság csak döntés kérdése? Házaspárok mesélnek

A nyitott házasság csak döntés kérdése? Házaspárok mesélnek

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A nyitott házasság csak döntés kérdése? Házaspárok mesélnek

Az biztos, hogy ha szerelmes vagy, ezer százalék, hogy nem úgy indítasz egy kapcsolatot, hogy egyszer majd nyitott lesz, és mások is betekintést nyerhetnek ebbe. A nyitott házasságot sokan lehetőségként élik meg, így biztosítva a testi, szexuális pluszt, ami esetleg nincs meg a felek közt már. Ha egymással nem tudják megélni a szexuális vágyaikat, kétesélyes a dolog: vagy tönkremegy a házasság, és zátonyra fut a kapcsolat, vagy elfogadják, hogy szeretik egymást, csak valami másra vágynak. Ekkor felmerül a nyitott házasság lehetősége, ami végső soron egy döntés mindkét fél részéről.

Anna és Viktor

Ezer éve együtt vagyunk, és már 12 éve házasságban élünk. Az első időszak nagyon jó volt, egy hullámhosszon voltunk”– meséli Anna. „Aztán jött egy mélypont, és éreztük mindketten, hogy így nem maradhat az, ami kettőnk közt van. Viktor ötlete volt, hogy próbálkozzunk másokkal is. Eleinte kétkedve fogadtam a dolgot, furcsa volt, hiszen szeretjük egymást. Nem értettem, hogy mi haszna lehet a kapcsolatunknak abból, ha másokkal fekszünk le. Szabályokat állítottunk fel: senki nem hozza haza a partnerét, mindig elmondjuk egymásnak, mi volt, soha nem vetjük egymás szemére a történteket, ha érzelmileg belebonyolódunk, akkor azonnal elmondjuk a másiknak, hogy lépni tudjunk. Ez most működik, egymással is sokkal jobb a szex és maga a kapcsolat profitált ebből.

Anna és Viktor csak nyert a nyitott házasság lehetőségéből, hiszen mindketten elfogadták és jónak tartották ezt a felállást. Másoknál azonban nem ilyen egyszerű a helyzet.

Romain Dancre/unsplash.com

Viki és Boldizsár

Nyitott házasság? Na, ne! Így gondolkodtam erről, amikor Viki felhozta ezt a lehetőséget” – kezdi Boldizsár. „Én akkor tagadásban éltem. Úgy véltem, a házasságunk problémái csak átmenetiek, és majd megoldódnak. De nem így lett. Először nagyon idegennek éreztem az egészet, de Viki győzködött, hogy próbáljuk ki. Én szerettem őt, nem akartam másokkal lefeküdni, és bevallom, elrettentett, hogy ő másképp van ezzel. Belementem végül, de csak egy nővel voltam együtt, és nagyon rosszul éreztem magam közben. Viki azonban úgy érezte, neki nem lesz jó a házasságunkban a továbbiakban, mert már nem érez úgy, ahogy eddig. Most épp válunk. Én akartam. Így láttam jónak.”

Az biztos, hogy a nyitott házasságnak vannak feltételei. Csak akkor lehet megoldás két ember között, ha mindketten akarják, mindketten lehetőséget látnak benne, és el tudják fogadni. Természetesen vannak szabályok, amelyeket mindkét félnek egyformán be kell tartania.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást