Nyári smink tanácsok – 5 tipp a profiktól

Nyári smink tanácsok – 5 tipp a profiktól

Címlap / Stílus / Arc / Nyári smink tanácsok – 5 tipp a profiktól

Ha a nyári sminkről van szó, az egyetlen termék, amiből sokat és vastagon érdemes viselnünk, az a fényvédős arckrém, a kánikulában ugyanis minden egyetlen perc alatt olvad le az arcunkról, amint kiléptünk a tikkasztó hőségbe. Ilyenkor a sminkesek könnyű, krémes állagú, vagy átlátszó púder-alapú termékeket ajánlanak, melyek segítségével sminkünk nem változik maszatos masszává a melegben.

Fontos megemlítenünk, hogy – évszaktól függetlenül – a szép arc a bőrápolásnál kezdődik. Hetente radírozzuk le arcunkat és minden nap gondoskodjunk a lehető legmagasabb szintű fényvédelemről, ami minimum 30, de inkább 50-es faktorszámú legyen.

Sminktelen smink

Vastag sminkben képtelenség a melegben létezni, hiszen az arcunkra csapódó pára és az izzadtság miatt egyből megfolyik a „”.

Ez nemcsak csúnya látvány, hanem a bőrünknek sem tesz jót.

Ezt elkerülendő a szakemberek azt ajánljak, hogy csak a legszükségesebbet viseljük magunkon.

Egy kis korrektor a szem alatti karikák és a bőrhibák eltüntetésére, esetleg egy vékony réteg alapozó, amit az ujjunkkal viszünk fel, majd egy kis szájfény és szempillaspirál, nem is kell más.

Ez elég ahhoz, hogy ne érezzük magunkat csupasznak, de ennél több nem is kell nyáron.

Biztonságos barnulás

Az UV sugárzás káros hatásait nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hiszen ha negyven éves korod után is szép bőrre vágysz, akkor már most komolyan kell venned a fényvédelmet.

A szoláriumot el kell felejteni és a napra is csak ötvenes faktorszámú krém védelme alatt ajánlott menni, amit két-három óránként újrakenünk.

Hogy így hogyan lesz szép, napbarnított színed?

Természetesen egy kis bronzer segítségével!

Akár púder, akár krém alapú terméket használsz, az arcod „csúcspontjaira” vidd fel, mint például az orrnyerged, pofacsontod vagy a halántékod feletti rész, ekkor lesz igazán természetes az összhatás.

Színezett arckrém

Ha attól tartasz, hogy a hidratáló krémed és az alapozód együtt túl sok lesz a melegben és „lecsúszik” az arcodról, akkor használj színezett hidratálót.

Ez a termék igazi csodaszer, hiszen egyszerre táplálja a bőröd és tünteti el a bőrhibákat, miközben szép csillogást is biztosít.

Ha nem szeretnél beruházni egy ilyenre, akkor magadnak is kikeverheted, ha a – szigorúan olajmentes – hidratáló krémed összekevered az alapozóddal a tenyeredben.

Arra figyelj, hogy egyikből sem kell túl sok és csak vékony rétegben vidd fel az arcodra.

Mindenből vízálló

Nincs frusztrálóbb, mint mikor hazaérve veszed észre, hogy a szempilla spirálod szépen megfolyt a szemed alatt, te pedig egész nap így rohangáltál.

Ha nem szeretnél úgy kinézni, mint egy mosómaci, akkor invesztálj bele egy jó minőségű vízálló termékbe.

A szemhéjtusra és a szemceruzára ugyanez vonatkozik, szerencsére ma már jó minőségben lehet kapni ezeket vízálló verzióban is.

Krém állagú termékek

A nyári hőségben a túl sok púder, vagy pirosító bizony hamar „megkásásodhat” és ha ez megtörténik, az egész sminkünket elrontja.

Manapság már nemcsak szempillaspirálból készül vízálló formula, hanem vannak olyan alapozók, korrektorok, sőt, pirosítók is, amik kifejezetten ellenállóak a párával, izzadtsággal, vízzel és meleggel szemben.

Ha félsz, hogy arcod túl fényes lesz hogyha csak krém állagú termékeket használsz, akkor fixáld a sminked egy kevés átlátszó porpúderrel, amit szigorúan csak a T-vonalra – tehát a homlokod közepére, az orrodra és esetleg az állcsúcsodra – viszel fel vékonyan.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást