A nyári hajápolás szabályai

A nyári hajápolás szabályai

Címlap / Stílus / Haj / A nyári hajápolás szabályai

Sokan megfeledkeznek arról, hogy megfelelően ápolják a hajukat a meleg hónapok beköszöntével. Pedig ez ugyanolyan fontos teendő, mint a bőrvédelem, hiszen az erős napsugárzás és a sós vagy klóros víz a hajszálakat is roncsolja.

Óvd hajad a napfénytől!

Ha strandoláskor vagy a városi séták alkalmával nem fordítasz kellő figyelmet hajad védelmére, könnyen búcsút inthetsz ragyogóan fényes fürtjeidnek. Az erős napsugárzás nagymértékben károsítja a hajszálak szerkezetét. Az ultraviola sugarak hatására a haj kifakul, veszít a csillogásából és a rugalmasságából, kiszárad és töredezetté válik. A folyamatot súlyosbítja, ha a hajad vizes, mert a vízcseppek koncentráltan gyűjtik össze a napsugarakat, így a vízparti lubickolás közben dupla veszélynek van kitéve a sörényed.

Ne feledd, ha festett vagy dauerolt a hajad, fokozottabban kell vigyáznod jó állapotának megőrzésére. Tehát mindenképpen festett hajra való ápoló termékekkel védd a sérülések ellen! Függetlenül attól, hogy színezett vagy eredeti a hajszíned, a fejbőröd a nyári hőségben könnyen kiszáradhat, ami intenzív zsírosodást idéz elő. Ettől a haj rátapad a fejbőrre, gátolja a szabad lélegzését, így  beindul a korpásodás folyamata.

Veszélyes vizek

A sós tengervíz és a klóros medencevíz is árt a hajszálaid egészségének. Az ezekben a vizekben fellelhető szennyeződések, mint az iszap, homok, az adalékanyagok, a többi fürdőzőről leoldódó naptejmaradványok mind ellenségei a hajnak. Elnehezítik és kiszárítják a hajszálaidat, gátolják a fejbőröd anyagcseréjét.

Óvatosan a hajápoló termékekkel!

A különböző hajápoló termékek olykor még az év többi szakaszában is okozhatnak problémát, ám nyáron nagyon fontos, hogy körültekintően válaszd meg ezeket. Ugyanis egy rosszul megválasztott termék pont ugyanazt a káros hatást válthatja ki, mint a napsugárzás és a víz.

Ám ne keseredj el a fentiek elolvasása után, mert ha betartod a következő szabályokat, hajkoronád egész nyáron teljes pompájában fog tündökölni.

A tűző napsugárzás ellen védd a hajadat kendővel vagy kalappal. Nemcsak megelőzi a károsodást, hanem trendi is. 11 és 15 óra között pedig kerüld a közvetlen napfényt!
  Kerüld a hajszárító, a hajsütővas és a hajvasaló használatát! Ezek extrém mértékben szárítják a hajat. Hagyd inkább szabadon megszáradni, így sokkal csillogóbb, puhább és selymesebb tapintású lesz. Fürdés után mindig öblítsd le a hajadat tiszta vízzel! A strandolás befejeztével pedig mosd meg kímélő hatású samponnal, hogy maradéktalanul eltávolíthasd a nap folyamán rárakódott szennyeződéseket. Ha festett a hajad, színmegóvó és színfrissítő termékekkel ápold! Használj kimondottan nyári hajápoló termékeket! Ezek nem nehezítik el a hajszálaidat. Azonban a legfontosabb szempont, hogy olyan hajápolókat válassz, amik tartalmaznak UV-szűrőt. Bár mindig ügyelned kell arra, hogy hajadat kíméletesen és óvatos mozdulatokkal fésüld ki hajmosás után, mert a vizes haj a legsérülékenyebb. Nyáron azonban különösen figyelj oda erre, a roncsolódást megelőzendő! Éppen ezért kerüld a műanyagból készült fésűket, hajkeféket és mindenképpen részesítsd előnyben a természetes szőrből vagy fából készülteket. Végül, de nem utolsósorban, belülről is ápold és erősítsd a hajkoronádat! Táplálkozz változatosan, erre kiválóak a nagy választékban elérhető vitaminokban gazdag nyári idénygyümölcsök, zöldségek. Ezenkívül fogyassz sok vizet! Ha pedig még jobb hatást szeretnél elérni, szedhetsz vitaminkészítményeket is. Ezek koncentráltan tartalmazzák a haj számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást