Innen tudhatod, hogy nyár típusú nő vagy és ezek a színek állnak jól rajtad

Innen tudhatod, hogy nyár típusú nő vagy és ezek a színek állnak jól rajtad

Címlap / Stílus / Divat / Innen tudhatod, hogy nyár típusú nő vagy és ezek a színek állnak jól rajtad

Nyakunkon a nyár, így ha a nyár típusba tartozol, az évszak árnyalatai jól fognak állni neked. A nyári napfény kiszívja a színeket, színüket vesztik a fák és virágok. Így születik meg a pasztell árnyalat, ami a nyár típusú nők szépségét leginkább kihangsúlyozza.

A nyár típusú nők

A nyár típusú nők szokták leginkább szürke kisegérnek érezni magukat, mivel színeik nem túl hangsúlyosak és meghatározóak. Ez az állapot csak addig tart, amíg meg nem tanulják kihangsúlyozni természetes szépségüket a megfelelő színekkel és árnyalatokkal. A legtöbb nyár típusú nő elköveti azt a hibát, hogy halványságukat rikító színekkel próbálják kompenzálni, azonban ez a lehető legrosszabb választás számukra. Az évszak színpalettája hasonló a hideg télhez, csak világosabb, fátyolosabb változatban. 

  • Haj: A világos hamvasszőkétől a sötét hamvasszőkéig, szürkés világosbarnáig minden jól kiemeli bőrének világosságát. Hajának nincs vöröses fénye, inkább a szürke irányba húz, amit a legtöbb nyár típusú nő egyáltalán nem kedvel. Pedig csak meg kell találni a hozzá tökéletesen harmonizáló pasztell színeket, melyek mellett a szürkés árnyalatok is életre kelnek.
  • Szem: A szem színe nem üt el élesen a hajtól és arctól. Hideg acélkék, szürkéskék, szürkészöld, barnás-zöldes szemszín jellemző erre a típusra, mindezek szürke alappal.
  • Bőr: A bőrszínt is hűvös alaptónus jellemzi, akárcsak a tél típust, de sokkal szürkésebb árnyalatban. Világos porcelán, rózsás, vagy mattabb sárgás az arcbőr. Jellemzően az anyajegyek és a szeplők is hamvasabb, szürkésebb árnyalatúak.
CoffeeAndMilk/istockphoto.com

Nyár alcsoportok

A nyár színpalettája a nagyon világos, hideg színekből áll. Ezen a típuson jól áll a tört, kevésbé élénk szín, melyek a többi típust inkább fáradttá, élettelenné teszik. A nyár típust, viszont ezek keltik életre és teszik igazán sugárzóvá.

  • Hideg nyár: Igazi hűvös szépség, színeiben közel áll a tél típushoz, de egy sokkal halványabb, visszafogottabb változatban. Szürkés árnyalatait meg lehet törni egy pasztell lilával, kékkel, vagy rózsaszínnel, ezek mind életre keltik majd a tekintetét. Legtöbben nincsenek kibékülve ezekkel a színekkel, mégis gyönyörű, finom eleganciával viselhetők ezek a világos, pasztell árnyalatok. A nyár egyik legszebb jelenségei a hideg nyár típusú nők.
  • Lágy nyár: Finom, hűvös elegancia jellemzi ezt a típust, de ezek teszik sugárzóvá is. A bézstől kezdve, a barnán át, egészen a zöldig minden jól mutat rajtuk, de kizárólag hideg árnyalatokban. Furcsa, mert bár a hideg nyárhoz képest sokkal melegebb hatásúnak tűnhet, mégis továbbra is a fátyolosság, napszítta hatás jellemző erre a típusra is.
  • Világos nyár: Ő az igazi pasztell nő, aki bár nagyon halványan, a világ összes színét tudja viselni. Légies könnyedség és finom elegancia jellemzi külsejét. Általában a törékeny, szőke, kékszemű szépségek tartoznak ebbe a csoportba, akik rózsás, porcelános bőrrel vannak megáldva. Ezt a hatást kár lenne elrontani egy rikító, élénk színnel.
Olivia Wilde: PopularImages/depositphotos.com, Jennifer Aniston: everett225/depositphotos.com, Cate Blanchett: Popularimages/depositphotos.com

Nyár személyiség

A legtöbb nyár típusra jellemző egyfajta visszahúzódás, akárcsak a színeikre is. Mégis, magukban rejtenek egy olyan belülről fakadó lágyságot és finomságot, amitől a legszínesebb egyéniségekké válnak. Eleinte inkább visszahúzódók egy társaságban, de amint felfedik személyiségüket, nem tudnak továbbra is szürke kisegérként jelen lenni.

Nyárias öltözködés

Ezt a típust a nyár kelti életre, igazán tündökölnek a napszítta tájban, tele pasztell árnyalatokkal. Téves gondolat magukra erőltetni a harsány, neon színeket, mert ezek inkább elnyomják, mint kiemelik szépségüket. Viszont minden, ami pasztell jól áll rajtuk és sminkben is inkább ezt a vonalat érdemes erőltetniük.

A sorozat többi része:

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!