Nomád luxus – Glampingezés a természetben, kényelmesen

Nomád luxus – Glampingezés a természetben, kényelmesen

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Nomád luxus – Glampingezés a természetben, kényelmesen

Hallottad már a glamping kifejezést? Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy felvedd a szótáradba, ez ugyanis az egyik legújabb trend az utazásban. Az utóbbi években gombamód szaporodtak itthon és külföldön is azok a kempingek, amelyekben luxus körülmények között élvezhetjük a kikapcsolódást.

Vissza a természetbe

Mint a legtöbb sátras utazásnál és kempingezésnél, a glampingnél – amelynek neve a glamorous, vagyis pompás és a kemping szavak összevonásából született – fontos szempont a természet közelsége, hiszen ez az, amire igazán vágyunk az egész éves városi élet, a sok munka és a folyamatos stressz után.

De tényleg csak akkor lehet jó egy sátrazás, ha minden kényelemről és kényeztetésről lemondunk és a lehető legpuritánabb módon próbálunk kiszakadni kicsit a civilizációból?

Sokan erre rávágnák, hogy persze, hiszen ez a lényeg, de sokan bizony nem vagyunk ennyire bevállalósak, és bár egyszerre vágyunk arra, hogy eltávolodjunk a nagyvárostól és igazi lélekemelő békét éljünk meg a szabadban, mégis szeretnénk megtartani a kényelmet is.

Erre ad választ a glamping, hiszen egyszerre kerülhetünk közel a természethez és élvezhetjük akár egy ötcsillagos szálloda nyújtotta körülményeket.

 

Hogy kinek szól?

Mindenkinek, aki vágyik a nyugodt pihenésre, de nem akar lemondani a kényelemről.

Legyen szó párokról – hiszen nincs is ennél romantikusabb helyszín –, vagy családokról, mindenki megtalálhatja benne azt, amit keres, hiszen néhány napra teljesen kiszakít a hétköznapok valóságából és olyan érzést kelt, mintha egy másik világba csöppennénk.

 

Körülmények és kényelem

Amellett, hogy a glamping lényege, hogy luxus, vagy legalábbis az átlagos kempingnél jobb körülmények között élvezheted a pihenést, nagyban hozzájárul az élményhez, hogy hol helyezkedik el.

Egy forgalmas út melletti erdőben természetesen nem nyújt akkora élvezetet, nem érzed magad igazán különlegesnek tőle, de itthon és külföldön is számtalan helyszín van, ahol garantáltan felejthetetlenül emlékezetes lehet a glampingezés.

Az is hozzátartozik, hogy glampingezni nem csak sátorban lehet, hanem lakókocsiban, apró faházban vagy mobilházban is.

Íme, néhány izgalmas helyszín a teljesség igénye nélkül:

 

A noszvaji Nomád Hotel

Faházak, sátrak, egy nagy jurta és a legkülönlegesebb: egy buboréksátor.

Ezek várják a különleges kempingre vágyókat a Bükk lábánál, a Bükki Nemzeti Park területén fekvő Noszvajon, továbbá csend, nyugalom, fenntarthatóság és főleg családias légkör.

Kezdő glampingezőknek tökéletes választás, hiszen itt van a közelben, ráadásul az a hír járja, hogy Noszvaj az ország egyik legtisztább levegőjű települése.

Ha maga a kemping nem lenne elég csábító, akkor is van itt sok látnivaló és főleg kóstolnivaló, hiszen ez Észak-Magyarország egyik legjelentősebb borvidéke.

 

Egy metropolisz árnyékában

Igazán különleges glamping helyszín a New Yorktól nem messze fekvő Governor’s Island.

A kis sziget Manhattantől délre található, olyan közel, hogy egy egyszerű kompjárattal megközelíthető és népszerű kirándulóhely a turistáknak, illetve a helyieknek is, akik szeretnének egy kicsit – de azért nem túlságosan – eltávolodni a metropolisztól.

Történelmi emlékhely is egyben, hiszen a gyarmati időszakban itt éltek a kormányzók, majd később a hadsereg is állomásozott a szigeten. Annyira közel van a városhoz, hogy valójában remek panorámát kapunk az ikonikus felhőkarcolókra, a Szabadságszoborra és a Brooklyn-hídra is.

Májustól októberig van lehetőség a szigeten a glampingezésre, ahol különféle kategóriákból választhatunk a fürdőszobával felszerelt luxussátortól a konténerszerű lakóegységeken át a közös fürdővel ellátott, de mégis kényelmes sátrakig.

 

Romantikus elvonulás

Akiknek New York túl messze, Noszvaj pedig túl közel van, van egy köztes ajánlatunk is, mégpedig a szlovéniai Bled.

A Bledi-tótól – amely önmagában is megér egy kirándulást, hiszen csodálatos hely – csupán 300 méterre fekvő Garden Village Resort a családosok és a romantikára vágyó párok paradicsoma, de azok is biztosan jól fogják itt érezni magukat, akik magányos elvonulásra vágynak.

Natúr színek, mindent átölelő természet és mégis igazi luxusérzés vár minket az apartmanokban, a faházakban és a néhány sátorban is.

Utóbbiak mellett egy szabadtéri, fából készült kádban élvezhetjük a forró fürdőzést.

A Garden Village számára is kiemelkedően fontos a fenntarthatóság, így nem kell aggódnunk, hogy pihenésünkkel mekkora ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást