Tippek a női karácsonyi ajándékok kiválasztásához. Miért éppen gyöngy ékszert adjunk a szeretett személynek?

Tippek a női karácsonyi ajándékok kiválasztásához. Miért éppen gyöngy ékszert adjunk a szeretett személynek?

Címlap / Stílus / Divat / Tippek a női karácsonyi ajándékok kiválasztásához. Miért éppen gyöngy ékszert adjunk a szeretett személynek?

Nem titok, hogy a nők többsége szereti a meglepetéseket és az ajándékokat. A legjobban a férjüktől, a kedvesüktől kapott ajándéknak örülnek, hiszen ez sok mindent elárulhat az adott kapcsolatról. Jelentheti azt, hogy még mindig hevesen ég az a bizonyos láng a házasságban és természetesen a szerelem egyik jelképe is az ékszer. Főleg, ha ez az ajándék gyöngyből készült. Ugyanis a gyöngy nem más, mint a szeretet és a nagyrabecsülés szimbóluma. Amikor gyöngyből készült ékszert vásárolunk, semmiképpen se hagyjuk figyelmen kívül a megajándékozott hölgy ízlését és stílusát, legyen szó egy édesanyáról, egy nagymamáról, egy feleségről vagy éppen egy lánytestvérről. Miért éppen gyöngy ékszereket adjunk ajándékba karácsonykor és milyen ékszert is válasszunk? Mutatjuk is a válaszokat! (x)

A gyöngy ékszer mindig örömet okoz

A nők évezredek óta vonzódnak a szép és különleges dolgokhoz, így a gondosan megmunkált ékszerek is mindig felkeltik az érdeklődésüket, hiszen egy-egy ékszerrel nem csupán a személyiségüket fejezhetik ki, hanem valami pluszt is hozzáadhatnak a megjelenésükhöz. Ha nem tudjuk, hogy milyen színű gyöngy ékszert válasszunk, akkor a semleges szín mellett tegyük le a voksunkat, ami lehet egy kellemes fehér, rózsaszín vagy bézs szín, merthogy ezek a színek szinte minden bőrtípushoz és ruházathoz nagyszerűen illenek, legyen szó formálisabb vagy hétköznapi viseletről. Ezek a színek megtalálhatók a gyöngy fülbevalók kategóriájában keresgélve is. Ha viszont konkrét elképzelésünk van a színt illetően, akkor döntsünk a Tahiti vagy az édesvízi gyöngy fülbevaló valamelyike mellett, hiszen itt többféle és sötétebb színek is a rendelkezésünkre állnak.

Az alkalmi és az utcai viselet remek kiegészítője egy egy gyöngyből készült gyöngysor

Nem pusztán a fülbevaló lehet remek kiegészítő és karácsonyi ajándék, hanem egy minőségi, szépen megmunkált gyöngysor is. Míg korábban csakis estélyi vagy koktélruhához vettek fel a hölgyek ilyen ékszert, ma már nem meglepő, ha valaki kosztümhöz hord gyöngysort, illetve még egy farmer – ing kombinációjához is felvehetünk egy színben passzoló darabot, hiszen ez által az öltözék formálisabb, nőies összbenyomást tesz lehetővé.

Amikor a gyöngysorok között válogatunk, néhány paraméter lehet a segítségünkre úgy, mint a nyaklánc hossza és színe. A nyak hangsúlyozására a rövidebb gyöngysorok megfelelőbbek és alkalmi eseményekre ez a legjobb választás. A dekoltázs kiemelésére és a kevésbé formális eseményre választhatunk egy hosszabb gyöngysort is, de akár több gyöngysort is viselhetünk egyszerre. A fehér, a bézs, a pasztell, tipikus klasszikus színek, de ha valami különlegesebbet szeretnénk választani, arra is van lehetőség, hiszen a gyöngysorok színválasztéka is széles. A gyöngy alakja is meghatározó lehet, amikor gyöngysort választunk ajándékba, e szerint dönthetünk a barokk, a kerek és a majdnem kerek gyöngy alakzat mellett.

A gyöngy ékszerek időtlenek

Ajándékba sok mindent vehetünk. Sálat, táskát, parfümöt, konyhai eszközöket, de ezek az ajándékok néhány év múlva nem biztos, hogy nosztalgiát keltenek a megajándékozott hölgyben. Ezzel szemben, a minőségi gyöngy ékszerek még hosszú évek, évtizedek múltán is ott lapulhatnak az ékszeres dobozkában és akár generációról – generációra öröklődhetnek. Természetesen, csakis akkor, ha valóban igazgyöngyből készült ékszert választunk.

A gyöngy ékszerek stílusosak

A stílus maga az ember – tartja a mondás. Ha egy nő gyöngy nyakláncot visel, akkor elmondható róla, hogy van stílusa és egyénisége. Ezek a nyakláncok változatos méretekben, színekben kaphatók és a gyöngyök alakzata is eltérő. A gyöngy nyaklánc még inkább kifejezi az adott személy egyéniségét és egyediségét, főleg ha egyszerre többféle nyakláncot visel az illető hölgy. Ajándékvásárlásnál ez a tényező is egy fontos szempont lehet. Miért ne viselhetne egy nő egyszerre kis, nagy és közepes gyöngyökből készült, vagy eltérő színű gyöngyökből készült nyakláncokat?

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!