Nehezen ismerkedsz? 4 beszélgetésindító téma, ami azonnal szimpatikussá tesz

Nehezen ismerkedsz? 4 beszélgetésindító téma, ami azonnal szimpatikussá tesz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nehezen ismerkedsz? 4 beszélgetésindító téma, ami azonnal szimpatikussá tesz

Van, aki 10 perc alatt életre szóló barátságokat köt egy teljesen idegen környezetben is, másoknak pedig nagyon nehezére esik elindítani egy beszélgetést. Pedig azt mondják, ha a jeget megtörtük, már minden megy magától. Az alábbi beszélgetésindítók jó választások lehetnek, ha nem tudod, mivel szólíts meg valaki.

Kérj segítséget!

Amikor valaki segít nekünk, természetes kötelék alakul ki közöttünk, ráadásul egy kérdéssel nyitottabbnak, érdeklődőnek, az új iránt fogékonynak mutatjuk magunkat – állítja dr. Dawn Maslar, a Men Chase, Women Choose című könyv szerzője.

Természetesen nem kell, hogy teljesen elesettnek mutasd magad, ugyanakkor ha a legelső interakciónál te kérdezel, azzal egy alárendelt, nem domináns pozícióba helyezed magad, amit a beszélgetőpartnered semmiképpen sem talál fenyegetőnek, így sokkal nagyobb eséllyel indíthatsz el egy kellemes beszélgetést.

Egy új munkahelyen például megkérdezheted, hogyan működik a kávéfőző, és máris azon kapod magadat, hogy beszélgetsz valakivel.

Dicsérj meg valamit!

Amikor bemutatnak valakinek, akivel szeretnél beszélgetést kezdeményezni aztán, jó ötlet, ha rögtön azzal indítasz, hogy megdicsérsz rajta valamit.

Egy váratlan bók nem csak jól esik, de érdekeltté teszi a másikat abban, hogy folytassa veled a beszélgetést, hiszen pozitív visszajelzést kap tőled.

A személyes észrevételek helyett azonban – például hogy szép a szeme, vagy esetleg tetszik az alakja – érdemes más irányból közelíteni.

Egyrészt a fizikai megjelenésre vonatkozó megjegyzések túlságosan tolakodóak lehetnek, és éppen az ellenkező hatást válthatják ki, másrészt ha valami olyasmit dicsérsz meg, ami a másik személyiségét, ízlését magasztalja, például a ruhája vagy az, ahogyan a haját hordja, esetleg egy ékszer, amit visel, akkor az sokkal kellemesebb hatást válthat ki.

Arról nem is beszélve, hogy az ember a saját szemszínéről nem sokat tud mondani, ellenben egy ruhával kapcsolatban elmesélheti, hol vette, hova jár vásárolni, és máris tovább lendülhettek egy újabb témára.

Találj közös témát!

Nagyobb társaságban vagy, és többekkel kellene egyszerre beszélgetned?

Ha tudod, hogy ez neked nehezen megy, esetleg hajlamos vagy az izgulásra, készülj fel, fusd át a közösségi oldalakat, keress egy olyan témát, amin újabban mindenki pörög, mindenki tud róla, és egyszerűen dobd be a közösbe!

Vigyázz, ilyenkor érdemes valamilyen könnyed, popkulturális topikot választani, a politika és a világmegváltó beszélgetések maradhatnak későbbre.

Nem is kell különösebb körítés, az is elég, ha felveted a kérdést, és megkérdezed, ki mit gondol róla.

Az emberek szeretik, ha mások kíváncsiak a véleményükre, ráadásul, ha esetleg amúgy is elakadt a beszélgetés, mindenki hálás lesz neked azért, hogy tovább tudtad gördíteni.

Mutasd meg, hogy többet szeretnél tudni róla!

Egy party-n vagy összejövetelen, ahol a cél az ismerkedés, nyugodtan indíthatsz valami kicsit merészebb, szokatlanabb témával.

Például kérd meg a másikat a bemutatkozás után, hogy mondjon magáról valamit, amit te elsőre sosem találnál ki róla.

Nem csak nagyon érdekes dolgokat megtudhatsz így az emberekről, de abban is biztos lehetsz, hogy azonnal túllendültök a kötelező udvariassági körökön és a small talkon, ráadásul a másik fél is szimpatikusnak fog találni téged, ha úgy érzed, hogy valódi érdeklődést mutatsz iránta, és valami számára igazán fontos dologról beszélhet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást