Nehezedre esik a folyadékpótlás? Edd ezeket, és észrevétlenül is több vizet veszel majd magadhoz

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Nehezedre esik a folyadékpótlás? Edd ezeket, és észrevétlenül is több vizet veszel majd magadhoz

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Úgy érzed, képtelen vagy megfelelni az egészséges ajánlásnak, és egyszerűen nem tudod meginni azt a mennyiséget, ami a testsúlyod szerint ideális lenne? Ezzel az érzéssel messze nem vagy egyedül, de szerencsére van megoldás!

Először is tudnod kell, hogy a tested háromnegyede víz, szóval tényleg kulcsfontosságú, hogy megfelelően hidratáld magadat. Ugyanakkor tisztába kell kerülnöd azzal is, hogy a folyadékpótlás szempontjából nem csak az számít, amit megiszol, hanem az is, amit megeszel. Szerencsére tényleg igaz, hogy minél több folyadékot veszel magadhoz, annál többet igényel majd a szervezeted, tehát pár hét alatt elérheted a kívánt, és egészséges állapotot. De mivel pótolhatod addig is a folyadékot, étkezések formájában?

Válaszd a leveseket és a főzelékeket!

A levesek az egyik legjobb választásnak bizonyulnak, ha folyadékpótlásról beszélünk. Észre sem veszed, de egy átlagos tányérnyi leves könnyedén tartalmaz 4-5 dl folyadékot, nem beszélve arról, hogy a benne levő zöldségek, gyümölcsök szintén bővelkednek vízben. A levesek fogyasztását tehát nyugodtan belekalkulálhatod a napi folyadékbeviteledbe, és ha úgy érzed, nem ittál eleget, akkor vacsorára még mindig beiktathatsz egy zsírokban szegény, ám zöldségekben és ízletes fűszerekben gazdag levest.

Jó választás a főzelék is, ami azért töményebb, mint a levesek többsége, de egyúttal laktatóbb is. Ezek az ételek szintén ideális döntésnek bizonyulnak, hiszen pontosan ugyanúgy készülnek, ahogy a levesek. Vízben megfőzzük a zöldségeket, csak esetükben sűrűbb állagra törekszünk. Érdemes ügyelned rá, hogy zsírmentesen sűríts, tehát hagyd el a klasszikus rántást és a habarást! Helyette inkább sűríts úgy, hogy leturmixolod a megfőzött zöldségek egy részét, vagy szórj lisztet (pl. rizslisztet) az ételbe, és habverővel kevergesd addig, míg a kívánt állagot el nem éred. Így akár teljesen zsírmentes is lehet a levesed, főzeléked, tehát sokkal nagyobb adagot megehetsz belőle ugyanakkora kalória bevitel mellett – ezzel egyúttal a folyadékpótlás növeléséről is gondoskodsz.

Oldalak: 1 2 3

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/3
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!