3 jele van, hogy igazi női pszichopatával van dolgod

3 jele van, hogy igazi női pszichopatával van dolgod

Címlap / Életmód / Lélek / 3 jele van, hogy igazi női pszichopatával van dolgod

Amikor meghalljuk a pszichopata szót, legtöbbször férfiakra asszociálunk. Beugrik Hannibal Lecter, Jim Moriarty, vagy az igazi, hús-vér tömeggyilkosok, Charles Manson vagy Ted Bundy. És ha már a filmeknél tartunk, az az igazság, hogy nem sokat hallunk kimondottan női pszichopatákról, ritkán ábrázolják őket a fikciós művészetekben.

Akad azonban látványos és jó jellemábrázolás rá, mint például Glenn Close a Végzetes vonzerőben, Annie Wilkes a Tortúrában és Amy Dunne a Holtodiglan című filmben. Börtönpszichológiai tanulmányok azt mutatják, hogy az elítélt nők átlag 17 százaléka megfelel a pszichopata jellemrajz kritériumának. Vajon mennyi az esélye, hogy a te életedben is akad egy ilyen barátnő, ismerős vagy kolléganő?

Valójában az esély erre elég reális – felmérések szerint százból egy ember pszichopata jellemvonásokkal bír, ám legtöbbször nem egy elmezavarodott gyilkosról vagy egy bebörtönzött gonosztevőről van szó. Igazából a legtöbb ilyen emberre nem is figyelnek fel különösképpen.

Fontos megjegyezni, hogy a pszichopátia egy személyiségzavar. Mint ilyen, mentális betegségnek minősül, és gyakran másképp nyilvánul meg a férfiaknál, mint a nőknél. A nők különböző, és általában kevésbé erőszakos jeleket mutatnak ebben a viselkedészavarban is.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/4
Következő»

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!