Hozzávalók
– 25 dkg sótlan vaj, szobahőmérsékletű
– 22 dkg krémsajt, szobahőmérsékletű
– 50 dkg liszt
– 8 dkg narancslekvár
– 8 dkg málnalekvár
– porcukor
Elkészítése
1. Mixerrel keverjük össze a vajat és krémsajtot egy tálban, ameddig könnyű és krémes nem lesz. Lassan adjuk hozzá a lisztet (kevés sütőport is szórhatsz rá) és csak addig keverjük, amíg vastagabb tésztaállaga nem lesz. (ne keverjük túl sokat) Ha túl híg és még nem gyúrható, tegyünk hozzá még kis lisztet, ha túl kemény, még egy kis zsiradékot.
2. Osszuk a tésztát két labdába, majd nyújtsuk ki mindkettőt. Helyezzünk fóliát az aljára és tetejére, így tekerjük fel és tegyük hűtőbe 1 órára.
3. Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Tekerjük ki az egyik tésztalapot és nyújtsuk sodrófával 3mm vastagra. Egy bordás vágóval vágj ki annyi 7 cm átmérőjű kört, amennyit csak tudsz.
Mindegyik körrel tegyél egy teáskanálnyi narancslekvárt. Ecseteld be vízzel a tészta szélét, majd hajtsd a kört félbe és ragaszd össze a széleit. Helyezd kikenezett tepsibe a félholdakat.
4. Nyújtsd ki a maradék tésztát is és ismételd meg a műveletet málnalekvárral is.
5. Süsd a süteményt 20-22 percig aranybarnára. Tedd félre, hogy kihűljön, majd porcukorral megszórva tálald.