Nagy karácsonyi könyvajánló: a legjobb könyvek közül szemezgettünk

Nagy karácsonyi könyvajánló: a legjobb könyvek közül szemezgettünk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Nagy karácsonyi könyvajánló: a legjobb könyvek közül szemezgettünk

Karen Swan – Karácsony a Tiffanynál

Kicsit mindannyian tudunk azonosulni Cassie-vel, aki túl hamar állapodott meg első nagy szerelmével, miközben a fiatalsággal járó kalandok kimaradtak életéből. Tíz évvel később egy megcsalás adta meg a kezdő löketet ahhoz, hogy útnak induljon és átéljen minden olyan kalandot, amit addig kihagyott. Izgalmas tervet eszel ki, mely során meglátogatja három legjobb barátnőjét, akik a világ legfényűzőbb nagyvárosaiban élnek. Irány New York, Párizs és London, ahol nem csak szórakozás és kaland várja Cassie-t, de ki tudja, talán még az a bizonyos nagy Ő is vár rá a három állomás egyikén.

Jóbarátok – A hivatalos szakácskönyv

Emlékszel Rachel hagyományos angol rakott krémdesszertjére, Monica hálabarát lakomájára, Phoebe nagyijának csokitallérjára, a hidratáló szendvicsre, vagy a Chandler-féle „Tej, amit elrágsz” kreálmányára? Végre egy szakácskönyv, mely tartalmazza a Jóbarátok örök klasszikus receptjeit, sőt, több mint 100 további recept közül válogathatsz és ötletelhetsz, hogy mi kerüljön a karácsonyi menüre. Jóbarátok rajongóknak nem hiányozhat a gyűjteményből!

Matthew McConaughey – Zöldlámpa

Az örök szívtipró könyve tökéletes ajándék lehet egy olyan barátod számára, aki jelenleg piros lámpát kapott és nem tudja, merre haladjon tovább. Matthew McConaughey úgy fogalmaz, ez az ő „szerelmeslevele az élethez”, mely során betekinhetünk a kulisszák mögé és megtudhatjuk, hogy mi minden történt vele az elmúlt ötven évben. Ez nem csak Hollywood-ról szól, annál sokkal többről, ami bárkinek mankót jelenthet, ha kicsit elakadt az életben.

Karen Swan– Karácsonyi Parti

Jöhet még egy igazán karácsonyhoz illő, mesebeli történet három lánytestvérről, akik által mi is átélhetjük, milyen problémák merülhetnek fel egy igazi arisztokrata család életében? Sajnos a három lány ezt édesapjuk elvesztésén keresztül tapasztalták meg és míg a két nagyobbik elégedetten fogadta várt örökségüket, számukra érthetetlen módon a legkisebb, a család fekete báránya örökölte a kastélyt, ami oly közel állt szívükhöz. Ráadásul nem sokáig hezitált otthonuk eladásával, rögtön piacra dobta a mesebeli ingatlant. Nővérei bosszút forralnak, az új tulaj pedig fényűző házavatót. Közben sorra derülnek ki a titkok a testvérekről, minek során adódik a kérdés: Vajon képesek lesznek a múlt sérelmeit hátuk mögött hagyni és a jövőre koncentrálni?

Josie Silver – Egy decemberi nap 

Reese Witherspoon-t idéznénk, aki szerint a könyv „elsodor, mint a forgószél!” Így érezhette magát a főszereplő, Laurie is, aki egy havas, decemberi napon megpillantotta a tökéletes férfit a busz ablakából. Egy pillanatra összeakadt a tekintetük és szívük talán örökre. A következő évben Laurie a pasi felkutatására szenteli minden idejét és végül rá is bukkant. Csak nem ott és nem annak az embernek az oldalán, akivel szerette volna viszont látni. Legjobb barátnője, Sarah mutatja be Jacket Laurinak, aki egyben újdonsült pasija is. A következő tíz évben a hármasuk kapcsolata folyamatosan rendeződik, szembesülnek szerelemmel, szívtöréssel, elszalasztott lehetőségekkel és a sors megmagyarázhatatlan eseményeivel. Romantikus lelkeknek kihagyhatatlan olvasmány!

Párizs királynője – Regény Coco Chanel életéről

Coco Chanel legendás divattervező volt, akit a mai napig csodálnak az ikonikus „kis fekete” ruhája és kifinomult stílusa miatt. Azonban ennél jóval több volt. A stílusikon álcája alatt bonyolult személyiség lakozott, akit folyamatos intrikák értek és akiről sokféle gyanús pletyka terjedt ekkortájt. A regényben megelevenedik a második világháború, Párizs megszállása a németek által és Chanel titkos élete ebben a nehéz időszakban. Mindeközben megszületik a leghíresebb kreációja, a Chanel No.5 érzéki parfüm is.

Omid Scobie – Carolyn Durand – A szabadság nyomában. Harry és Meghan – egy modern királyi család

Ki ne szeretné a herceg és hercegnős történeteket, hát még akkor, ha igaz történet alapján íródott? Harry herceg és Meghan Markle törénetét senkinek sem kell bemutatni, tettek róla, hogy egy egész világ megismerhesse bonyolult szerelmi történetüket, jobban mondva áldozataivá váltak a túl sok kíváncsi szempárnak. A könyv őszinte betekintést nyújt a pár életébe, akik szakítva a hagyományokkal és a királyi családdal, visszaléptek a reflektorfényből és egy egész más életet kezdtek el élni.

Lori Nelson Spielman – Sors, szerelem, Toszkána

Kicsit elutaznál az ünnepkre? Ha a valóságban nem is, képzeletben elrepülhetsz Toszkánába és utazásod során megismerheted a Fontana-család történetét. Kétszáz évvel ezelőtt Filomena Fontana megátkozta a húgát, melynek következményeként a másodszülött lányokra soha nem talál rá a szerelem. Ezt Emilia, a szingli cukrász nem is bánja, mert tökéletesen boldog egyedül is, ellenben az unokestvére, Lucy szerint az átok nagyon is létező dolog. Nagymamájuk húga, Poppy néni Olaszországba csalja őket, ahol végre közös erővel, örökre megtörhetik az átkot.

Samantha Vérant – Sophie Valroux titkos francia receptjei

Sophie Valroux Amerikában akarja álmait valóra váltani, vagyis, hogy igazi nagymenő séf váljon belőle. Francia nagymamája sok mindenre megtanította, gimnázium után pedig egyenes út vezetett a leghíresebb amerikai konyhaművészeti iskola felé. Azonban Sophie boldogságát beárnyékolja nagymamája halála, ráadásul kirúgják szeretett munkahelyéről is. Sophie azonnal Franciaországba utazik arra a birtokra, ahol gyerekkorában annyi időt töltött és birtokba véve az ottani konyhát rájön, hogy ahogyan ő maga is, álmai is megváltoztak utazása során.

Cindi Madsen – Hamupipőke, menj a búsba!

Neked is eleged van már a Boldogan éltek, míg meg nem haltak szerelmi történetekből? Akkor Darby Quinn hű társad lesz olvasás során, aki már annyi békát csókolt meg élete során, hogy kezdi feladni a reményt az igaz szerelemben. Arra már rég rájött, hogy a férfiakat lehetetlen megváltoztatni, ha valaki túl jó, hogy igaz legyen, azzal általában komoly bajok vannak és a sors amúgy is annyira mocskos dög, hogy biztosan nem az ő útját keresztezi majd a szőke herceg. Vagy mégis? Jake személyében felcsillan a remény szikrája, de vajon ő is egy a sok béka közül, vagy a biztos befutó Darby Quinn szívéhez?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást