Nagy Női Autós Teszt: bizonyítsd be, hogy a férfiak tévednek!

Nagy Női Autós Teszt: bizonyítsd be, hogy a férfiak tévednek!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nagy Női Autós Teszt: bizonyítsd be, hogy a férfiak tévednek!

Zavar, hogy vezetési tudásod nem becsüli meg senki? Feszélyez, ha a párod melletted ül az autóban és folyton megjegyzéseivel ostromolja manőverezéseidet? Ne félj vezetni akkor sem, ha egy férfi ül az anyósülésen! Vedd kezedbe az irányítást, itt az ideje megcáfolni a téves sztereotípiákat!

Számtalan sztereotípia él a köztudatban mind a férfiakra, mind a nőkre vonatkozóan. Tény, hogy sokak számára elfogadott az az állítás –férfiak és nők szerint egyaránt-, miszerint hímnemű társaink a háztartás bizonyos területein meg sem közelítik a hölgyeket. Ha háztartás, akkor oda egy igazi háziasszony kell. A nő főz, takarít, mos és vasal. És mindezt nagyon jól csinálja. Ez az állítás fordítva is igaz, hiszen a nők sem kegyeltjei a társadalomnak, szintén meg vannak bélyegezve korunk sztereotípiáival. Nem kell messzire mennünk, hogy találjunk egy témakört, amiben sokak véleménye szerint a nők igencsak a férfiak mögött kullognak. Ez pedig nem más, mint az autó és a vele kapcsolatos ügyes-bajos teendők. Valljuk be, egy nőt valóban a konyha körül sertepertélő mindentudóként látunk inkább, mint vasszekerek műszaki ismereteivel felvértezett csodateremtményként.

Ha a nő autót vásárol, számára fontos a küllem és a praktikum, ezenkívül a teljesítmény. Az autó egyéb tulajdonságai több mint valószínű a műszaki ismeretekhez való vonzódás hiányában némileg háttérbe szorulnak. Ám ha mégis számítanak a további részletek, akkor a hölgyek többnyire férfi segítséget kérnek, hogy ne csak praktikusan, hanem műszakilag is helyesen tudjanak dönteni.

Hölgyek! Itt az ideje, hogy bizonyítsátok tudásotokat! Adjuk tudtára társadalmunknak, hogy igenis tudunk vezetni, parkolni, tankolni, és még azt is tudjuk, mi az a hátsókerék-meghajtás! Itt az alkalom, hogy ledöntsétek a férfiak által oly sokszor szavakba öntött és hangoztatott sztereotípiát, miszerint „a nők nem értenek az autókhoz és vezetni sem tudnak”!

Ha megvásároltuk szívünk választottját, a minden téren helyesnek bizonyuló négykerekűt, akkor sem ér véget a hercehurca, hiszen az utakat járva is merülhetnek fel problémák választottunkkal. Hosszasan taglalhatnánk, hogy milyen meghibásodásokkal kell megbirkóznunk kedvencünk élete során. Elegendő csak néhányat említeni, ami ha előfordul, társadalmunk férfi tagjai szerint a nők kétségbeesetten fordulnának az erősebbik nem segítségéért, mondván „a nők ehhez nem értenek”.

Ilyen például az olajcsere vagy a szélvédőfolyadék pótlása. Arról már ne is beszéljünk, amikor az autónk lerobban a forgalom kellős közepén, vagy egy defektes kereket kell kicserélni. 

Olyan állítások keringenek az éterben, miszerint a nőknek nemhogy a műszaki meghibásodások okoznak fejfájást, de szimplán a tankolás is, sőt mi több, magával a vezetéssel is igencsak hadilábon állnak. Valóban így volna ez, hölgyeim? 

Már évtizedek óta mindenki elkönyvelte magában – természetesen leginkább a férfiak -, hogy a nők nem értenek sem saját autójukhoz, sem a vezetéshez. Hagyján, hogy nincsenek ismereteik arról, hány lóerős csodajárgányban ülnek, vagy nem tudják, mit jelent és mire jó a kipörgésgátló, de még parkolni sem tudnak. Ha mégis megpróbálkoznak vele, biztosan összekoccannak, megpadkázzák, meghúzzák, letörik a féltve-féltett gyöngyszemek egyes alkotóelemeit.

Autójavítás Nem csodálkozhatunk, hogy a megbélyegzés miatt lányaink bátortalanul vágnak bele a jogosítvány megszerzésébe. Ha mégis megpróbálkoznak vele, később a kormányzás lehetőségét inkább készségesen átengedik a velük tartó férfiaknak, hiszen ki szeretné hallgatni a becsmérlő férfiszavakat!? Pedig nem kell túl mélyen beleásni magunk a témába, elég csak egy kicsit utánajárnunk a dolgoknak és egy kis keresgélés után számtalan hírt találunk az interneten, amelyek megcáfolják a berögzült sztereotípiát. A nők igenis tudnak vezetni! Ezt a tényt felmérések igazolják, amelyek kimondják, hogy a nők átlagosan kevesebb balesetet okoznak járműveikkel az utakon, mint a férfiak. Ez köszönhető annak a különleges adottságnak, amivel leginkább csak a nők büszkélkedhetnek, miszerint hölgyeink képesek a figyelem megosztására. Nagy előnyt jelent ez az istenadta tehetség, ha a csemeték a hátsó ülésen eleven kedvükben vannak, vagy ha a reggeli sminket kell megigazítani a visszapillantó tükörben a piros lámpánál.  

Ugyancsak nem szabad elfelejteni az utakat járó „anya taxisokat”, akik a profi szervezőket is meghazudtolva, az autóba bepattanva rendezik gyerekeik napját egy gyors reggeli kávé után. Példaértékűek mindenhez értő barátnőink is, akik a lerobbant autót sec-perc alatt bepöccintik egy bikázó kábel segítségével, a férfiak többsége ügyet sem vet rájuk, és tartja tovább állítását, hogy a nők márpedig nem értenek az autókhoz. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást