Így mutatja ki a kutyád, hogy szeret – ezek az egyértelmű jelek

Így mutatja ki a kutyád, hogy szeret – ezek az egyértelmű jelek

Címlap / Életmód / Család / Így mutatja ki a kutyád, hogy szeret – ezek az egyértelmű jelek

A pillantás varázsa

Egy elismert kutyaszakértő, Brian Hare szerint a kutyusok már azzal kifejezik a szeretetüket, ha mélyen belenéznek a szemedbe. Amikor épp kettesben játszotok vagy pihentek egymás mellett a kedvenceddel, ő pedig elmerül a tekintetedben, oxitocin szabadul fel a szervezetedben (ugyanez a hormon segít megteremteni a kötődést az édesanyák és a kisbabák között).

Ha szeretnéd letesztelni ezt a saját kutyusoddal, semmiképp se próbálj meg versenyt csinálni a “szemezésből” – a kedvenced ugyanis érezni fogja, hogy valami nem stimmel, és biztosan félrenéz majd. Ehelyett próbálj meg természetesen viselkedni, és a megszokott tevékenységek alatt felvenni vele a szemkontaktust.

Ragadós ásítás

Köztudott, hogy az ásítás ragadós, de azt gondoltad volna, hogy ez nem csak az emberekre vonatkozik? Felmérések már bizonyították, hogy amikor a környezetünkben valaki ásít, nem tudatosan, de empátiából mi is követjük a példáját. A kutyáknál viszont egészen más a helyzet! 

Néhány felmérés szerint amikor ásítasz, és a kedvenced ezt leutánozza, azzal a szeretetét próbálja meg kimutatni.

Ezt a megállapítást megerősíti az a kutatás, amely bebizonyította: amikor egy idegen ásít, a kutyák sokkal kisebb arányban tesznek ugyanígy, szemben a gazdájukkal.

Evés után…

Gregory Berns “Hogyan szeretnek minket a kutyák?” című könyvében azt írja, ha evés után a kedvenced odabújik hozzád, az kifejezetten erős jele annak, hogy nagyon szeret téged. Elvégre mindenki tudja, hogy a kutyusokat leginkább étellel lehet motiválni.

Berns szerint viszont érdekes megfigyelni, evés után mit csinál az állat: a következő cselekedete ugyanis meghatározza, mi a legfontosabb neki a finomságok után. Ha keresi a társaságod, esetleg a közeledben próbál meg pihenni, biztos lehetsz benne, hogy a kutyusod imád téged!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást