Munkatárssal randiznál? Ezeket érdemes átgondolnod mielőtt belevágsz

Munkatárssal randiznál? Ezeket érdemes átgondolnod mielőtt belevágsz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Munkatárssal randiznál? Ezeket érdemes átgondolnod mielőtt belevágsz

Sokakkal előfordult már, hogy akarva-akaratlanul beleszeretett az egyik kollégájába. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen ugyanazon a helyen dolgozunk, sok időt töltünk együtt, beszélgetünk, közelebb kerülünk egymáshoz és közben bármi megtörténhet. Mielőtt azonban elkezdesz egy kollégával komolyabban randizni, érdemes átgondolnod néhány dolgot.

Mi történik, ha…?

Bár sokszor mondogatják az emberek, hogy ne gondoljunk a legrosszabbra, ha munkatárssal randiznál mégis érdemes átgondolnod, mi történik abban az esetben, ha nem úgy alakul a kapcsolat, ahogyan szeretnéd.

Játszd el a fejedben azt a forgatókönyvet is, hogy esetleg rosszul sül el a dolog és a szakítás után is minden egyes nap vele kellene dolgoznod.

El tudnád viselni, hogy állandóan látod? Nem fog zavarni, hogy mások mit gondolnak rólatok?

Ha jól kezeled a kellemetlen és kényes helyzeteket, lepereg rólad mások véleménye és a szakításokat is gyorsan le tudod zárni, akkor nincs vesztenivalód. Ám ha ez nem így van, mindenképp fontold meg, belevágsz-e.

Munkaidőben a munka az első

Egy munkahelyi kapcsolat bizony összekuszálhatja az életünket, hiszen új partnerünkkel nem csak esténként találkozunk, hanem tulajdonképpen egész nap látjuk őt.

Ilyenkor szigorúan el kell különítenünk a magánéletünket a munkától.

Hiába dobban meg a szíved akkor, ha összefuttok a munkahelyen, ölelésre és csókra nem ez a megfelelő hely.

Ne kezdjetek el munka közben üzengetni egymásnak, koncentráljatok a munkátokra, különben előfordulhat, hogy elcsúsztok egy-egy határidővel vagy hibát vétetek, ez pedig előbb-utóbb a főnöknek is fel fog tűnni.

Munkahelyi előírások, szerződések

Mielőtt elkezdenél az egyik kollégáddal randizni, mindenképp olvasd át a szerződésedet és a munkahelyi házirendet. Bármilyen furcsán is hangzik, bizonyos munkahelyeken szigorúan tilos a kollégák közötti románc.

Persze előfordul, hogy egyesek nem tartják be a szabályokat, érdemes átgondolnod, megéri-e az állásodat kockáztatni egy flört miatt.

Előfordulhat az is, hogy nincsenek erről írott szabályok, ha azonban komolyabbnak tűnik a bimbózó kapcsolatod a kollégáddal, lehet, érdemes tájékoztatnod róla a feletteseidet.

Nem kell minden részletbe beavatnod őt természetesen, de mindenképp tisztázd vele, hogy a kapcsolatod nem fog a munka rovására menni.

Kerüld el, hogy rossz emberrel randizz

Munkahelyen viszonylag intenzív a kapcsolatunk a körülöttünk lévő emberekkel, hiszen a nap 8 órájában össze vagyunk velük zárva.

Ilyenkor akarva-akaratlanul is létrejöhetnek románcok, a problémát gyakran az okozza, ha a főnöködbe vagy egy nős kollégádba habarodsz bele.

Ha előbbi eset történik, akkor legyenek bármilyen őszinte érzelmeid, előbb-utóbb a rosszindulatú emberek elkezdenek pletykákat gyártani, miszerint biztosan csak az előléptetés reményében jöttél össze a főnökkel.

Persze lehetséges, hogy ő lesz számodra a nagy Ő, mégis óvatosságra intünk, a főnök-alkalmazott kapcsolatból csak ritkán születik házasság.

Csak óvatosan a munkahelyi levelezéssel

Egy bimbózó kapcsolatban elfoghat a vágy, hogy a nap folyamán, munka közben is üzengess partnerednek.

Különösen csábító lehet mindez, ha kollégaként fent vagytok egymás levelező- vagy Skype-listáján.

Jobb azonban ezekkel az üzenetekkel vigyázni, egyrészt elterelik a figyelmedet a munkáról, kevésbé tudsz a feladataidra koncentrálni, ráadásul az is előfordulhat, hogy az üzeneted véletlenül eljut másokhoz is.

Lehet az egy félrekattintás is, és jobb, ha tudod, nagyon sok munkahelyen szigorúan ellenőrzik, hogy mire is használod a laptopot és a feletteseknek akár joguk is lehet arra, hogy belépjenek a munkahelyi levelezőrendszeredbe.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!