Akinek ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel válik el

Akinek ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel válik el

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Akinek ez a szakmája, nagyobb valószínűséggel válik el

Mielőtt kifejtetnénk, pontosan mely karrierekről van szó, érdemes egy kicsit közelebbről megvizsgálni a statisztikát.

A kutatók szerint ugyanis, amikor egy munkahelyen több olyan ellenkező nemű személy is dolgozik, akik potenciális partnerek lehetnek, az emberek nehezebben maradnak hűségesek.

Amikor pedig ezekkel az emberekkel dolgoznak együtt közvetlenül, közösen oldanak meg problémákat, olyannyira közel kerülhetnek egymáshoz, hogy egy idő után románc szövődik közöttük.

Ezért sajnos a legtöbb munka okozta válás nem azért van, mert a felek túl sok időt töltenek az irodában, hanem azért, mert közben egy kollégával félrelépnek. Az eredmények szerint pedig azok, akik a legnagyobb eséllyel esnek bele ebbe a halmazba, a következő szakmában dolgoznak.

A munkahelyetekből kiderül, mekkora eséllyel fogtok elválni

1. A kutatás szerint a legnagyobb válási arány a táncosok és koreográfusok körében volt. Ők azok, akiknek közel a fele elhagyja a párját, mert megismer valakit a munkahelyén. Közeli kapcsolatba kerülnek azokkal, akikkel együtt dolgoznak, a mozgás és a közös élmények pedig összekovácsolják őket.

2. Őket követték a pultosok a statisztikában, nem sok különbséggel. Ezek a személyek ugyanis munkájuk során számtalan nővel és férfivel találkoznak, gyakrabban flörtölnek, és emiatt sajnos hajlamosabbak a hűtlenségre is, mert azt látják, hogy több a lehetőségük az ismerkedésre. Ez az oka annak, hogy a legtöbb éjszakai szórakozóhelyen dolgozó személy egyedülálló az esetek többségében.

3. Talán nem is gondolnád, de a harmadik helyet a masszázs terapeuták, masszőrök szerezték meg. Ők azok, akik munkájuk során nem csak fizikailag érintkeznek a vendégekkel, de közben beszélgetésbe elegyednek, és jobban megismerik egymást.

4. A kaszinóban dolgozó nők, férfiak is hajlamosak a félrelépésre, és mivel munkájuk során több emberrel is beszélgetnek, flörtölnek, így nem ritka, hogy kapcsolatukat is felhagyják egy új személy miatt.

A munkahelyetekből kiderül, mekkora eséllyel fogtok elválni

Egy másik kutatás során nem amerikai, hanem dán dolgozók válási arányait is megvizsgálták. Náluk viszont nem a táncosok, és nem is a pultosok körében volt a legmagasabb ez az arány, hanem sokkal inkább az egészségügyi dolgozóknál!

Ők azok, akik napi szinten még több időt töltenek a kollégáik társaságában, mint például az irodai dolgozók, ezért nem ritka, hogy közelebb is kerülnek egymáshoz. 

A statisztikák szerint egyébként a legalacsonyabb válási arány azon munkahelyeken volt, ahol a férfiak leginkább csak más férfiakkal dolgoztak együtt.

Vagyis az építőipar, földművelés terén dolgozók voltak a leghűségesebbek, de a könyvtári alkalmazottaknál is ritka a válás!

Természetesen a kutatás még nem jelenti azt, hogy minden pultos, egészségügyi dolgozó és masszőr félre fog lépni. Az emberek személyisége, a párkapcsolat minősége is sokat számít ebben, így természetesen önmagában emiatt nem szabad elutasítanod valakit, akivel egyébként szívesen ismerkednél. Adj neki időt, ismerd meg, és ha úgy érzed, megbízható, nyugodtan adj neki egy esélyt.

Képek forrása: pexels.com

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!