Müncheni Oktoberfest 2011

Müncheni Oktoberfest 2011

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Müncheni Oktoberfest 2011

Idén tartják a 201. müncheni Oktoberfestet. A világ legnagyobb sörfesztiválja egyaránt vonz fiatalokat és időseket, férfiakat és nőket, németeket és külföldieket, akár a tengeren túlról is szép számban.

Az alábbiakban lássunk néhány információt az esemény eredetével, történetével kapcsolatban. 1810. október 12-én tartották a később óriási hagyománnyá váló első Oktoberfestet. A mára már a világ legnagyobb sörfesztiváljává nőtt esemény úgy indult, hogy I. Lajos feleségül vette Teréz hercegnőt, és a mennyegző alkalmából mindenkit meghívott ünneplésre München lakosai közül. 

Az esemény résztvevőinek szórakoztatását az ingyen italon kívül lovasbemutató is szolgálta, ami szintén hagyománnyá vált. Azóta már más szórakozási lehetőségekkel is találkozhatunk az Oktoberfesten: ismert az Óriáskerék, a Körhinta (Krinolin), és a Toboggan (Toronycsúszda), és persze az elmaradhatatlan fúvószenekarok, amelyek a zenét szolgáltatják, és a sör mellett a hangulatot biztosítják.

A sör árusítását 1880-ban engedélyezte a város vezetősége, majd 1 évre rá megnyitott az első sültcsirkeárus. Azóta átlagosan 60 000 hektoliter sör és 500 000 sült csirke fogy el évente. A fesztivál 100. születésnapja alkalmából 1910-ben 12 000 hektoliter sört mértek ki a résztvevőknek. 

A fesztiválon az összes müncheni sörfőzde képviselteti magát, ráadásul saját maguk készíti a korsót is, amibe a saját sörüket töltik. Ezek eltulajdonítása bűncselekménynek számít, mivel a sörfőzde tulajdona marad a sör megvétele után is. Minden komolyabb sörgyárnak saját sátra van, a legnagyobb kb. 60-80 méter hosszú. Ezzel a sátor egyben a világ egyik legnagyobb sátrának is számít. 
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást