Motivációs lehetőségek 2022-ben

Motivációs lehetőségek 2022-ben

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Motivációs lehetőségek 2022-ben

Lássuk, milyen motivációs lehetőségei vannak egy cégnek 2022-ben.

Fejlődési lehetőségek

A személyes fejlődés ma már szinte a legerősebb employer branding eszközök közé tartozik. A soft és hard skillek erősítése alapelvárás a munkavállalóktól, akik céges tehetségprogramokon, belső képzéseken szeretnének részt venni, miközben egyre nagyobb és nagyobb felelősséget kapnak. 

Egy világos és transzparens utánpótlásképzés, karrierút kialakítása egy fontos HR feladat: ezzel lehet ugyanis a fiatal generációt folyamatosan motiválni. A Z és az alfa generáció tagjai folyamatosan többet és többet akarnak – ezt pedig le kell követnie minden vállalkozásnak, hogy megtartsa a legnagyobb tehetségeit.

Személyes találkozók, visszacsatolások

Egy szülinap, egy projekt vége, egy statisztikai mérföldkő – ez mind ok arra, hogy a csapat összegyűljön és közösen ünnepeljen. De nemcsak az ilyen nagy eseményeknél, hanem a mindennapokban is szükséges, hogy legalább minimális szinten meg legyen a személyesség a cégen belül.

Ma már nemcsak visszajelzést adni, hanem visszajelzést kérni is egyre nagyobb divattá válik: a cégvezetők munka közben látogatják meg a dolgozókat, és megkérdezik, mit, hogyan lehetne fejleszteni. Ez az ún. Gemba-járás. Ugyanígy ők is arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb mikromenedzseléssel a lehető legnagyobb teljesítménynövekedést érjék el egy alkalmazottól. Ehhez viszont elengedhetetlen az, hogy a főnök és a beosztott között nyitott ajtó legyen, és személyesen kiértékelve határozzák meg a következő lépcsőfokokat.

Egészségprogamok

Ha valamire, erre igazán rányomta a bélyegét a koronavírus; a többnyire külföldi tulajdonú multik pedig nagy előnyből indultak, hiszen sokaknál (főleg az IT-s cégeknél) már be volt vezetve egy céges egészségprogram (biztosítás, ingyenes ellátás). 

A fizikai egészség mellett pedig a mentálhigiénés törekvések is egyre erősebbek lettek. Coachok, mentorok, külső szakértők dolgoznak olyan munkahelyi környezetek megteremtésén, melyek a lehető legjobban minimalizálják a stresszfaktort.

MI a megoldás? Szervezz virtuális csapatépítő programot!

A legjobb megoldás, ha a csapatépítő eseményeket, az egészségprogramokat, a home office-t és a gamifikációt is mind egy csapásra intézzük el. A virtuális csapatépítők ezt mind teljesítik. Egy applikáción keresztül biztosítják azt, hogy a kollégák egészséges életmódot folytassanak, és közben kommunikáljanak egymással. Versenyhelyzetet teremtenek, de azt jutalmazással oldják fel, ezzel is elkötelezettebbé téve a dolgozókat.

Mire is gondolunk?

Például a TeamPuli lépés-kihívásokra épülő applikációja a motiválásban és a kommunikáció fejlesztésében segít. Az alkalmazás többféleképpen beállítható: versenyezhetnek a kollégák „egyéniben” egymással, csapatban, vagy akár előre meghatározott célok elérésében, önállóan haladva. A csapatépítést pedig játékosított elemekkel, motiváló üzenetekkel, pontokkal és jutalmakkal segíti. 

Elég hozzá egy telefon, és az országszerte dolgozó kollégák hirtelen mind egy nagy csapatépítő részei lesznek. 

Így járul hozzá a TeamPuli app a csapatépítéshez:

 • Sem az évszak, sem a home office nem akadály a csapatépítésben.
 • Pár perc alatt létrehozható egy új kihívás.
 • A csapatösszeállítás egyszerű és gyors, mégis igényekre szabható.
 • Legyenek bárhol a kollégák a világban, a lépések száma összeadódik.
 • Saját és vállalati igényekre szabható kihívások.
 • Interaktív funkciók a motiváció fenntartásáért.
 • Erősíti az összetartozás élményét, az elköteleződést.
 • Csökkenti a beilleszkedési nehézségeket.
 • És még egy egészségesebb életmódhoz is hozzásegít.

Képek: Freepik

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást