A modern munkahelyek közösséget építenek, akár egy kávézással is!

A modern munkahelyek közösséget építenek, akár egy kávézással is!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A modern munkahelyek közösséget építenek, akár egy kávézással is!

Egyre több álláshirdetésben emelik ki a kávézási lehetőséget

Ma már nagyon sok olyan munkahely van (főleg az irodákra gondolunk), ahol lehetőség van akár ingyen kávéra is. Máshol olyan profi kávégéppel kényeztetik a munkavállalókat, mely igazi kulináris élményben részesíti a használóját. Ha megnézzük a MiskolcAllas Job Portál kínálatát, egyre több olyan munkáltatót találhatunk, akik kiemelik, hogy például ingyen kávét biztosítanak.

Miért szeretjük ennyire a kávét?

A legtöbben azért isszák, mert élénkítő hatása van. De ha kiváló minőségű alapanyagból készül, és hozzá profi felszerelés, professzionális kávégép is a rendelkezésre áll, akkor igazi kulináris élményt is kapunk, mely szintén nagyon vonzó mindenki számára.

Ma már ezeknek a gépeknek és a szinte végtelen variációknak köszönhetően akár ottbon, akár a munkahelyünkön is olyan élményben lehet részünk, amilyenben korábban csak egy erre specializálódott kávézóban lehetett.

Igazi csapat-összekovácsoló erő

Amikor a kávéról hallunk, akkor általában vagy a pozitív hatásait emelik ki, vagy épp arra hívják fel a figyelmünket, hogy ne vigyük túlzásba, mert az káros lehet. És valóban, kis mértékben fogyasztva áldás, de ha sokat iszunk belőle, már méreg is lehet.

Azonban nem sokszor emelik ki, hogy mennyire jó hatással van a kiváló irodai légkör megteremtésére, valamint a szociális kapcsolatok építésére és ápolására. Pedig ez nem olyan, mint egy ásványvíz, amibe belekortyolunk, majd letesszük. A kávézás egy apró szertartás, melyet élmény megosztani másokkal.

Egy forró csésze kávé elfogyasztása mellett kiváló megbeszéléseket lehet tartani. Nagyszerű, csapatot összekovácsoló ereje is van, mely összességében a cég életére nézve is pozitív hatással bír.

Emellett azt sem érdemes elfelejteni, hogy ha egyedül isszuk, akkor kiváló ötleteink támadhatnak a forró italunk fölött merengve.

Nem kell egyből beruházni egy drága kávégépbe

Ha olyan munkahelyen kezdünk el dolgozni, ahol jelenleg nincs profi kávégép, akkor nem kell azonnal azzal kezdenünk, hogy követeljük, vegyen egyet a cég. Ennél sokkal olcsóbb megoldás is van: a kávégép bérlése!

Munkáltatói szemmel nézve ez is egy kiadás, igen. Azonban ha jobban megnézzük, akkor már csak a fentiekből is kiderül, hogy milyen sok pozitív hatása van a kávézásnak! Nem véletlen, hogy számos irodai munkát kínáló cég kínálja akár ingyen is a kávét az alkalmazottainak.

Egy ilyen lépéssel a cég a megbecsülését közvetíti a munkavállalói felé. Azt jelzi számukra, hogy odafigyel az igényekre.

A közösségépítésben óriási szerepe van a hétköznapoknak, és annak, hogy ezeket mivel töltjük. Az olyan apró lehetőségeket is meg kell ragadni, mint egy kávészünet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást