Ezt jelenti, ha valaki veled álmodik és ha te álmodsz mással

Ezt jelenti, ha valaki veled álmodik és ha te álmodsz mással

Címlap / Életmód / Lélek / Ezt jelenti, ha valaki veled álmodik és ha te álmodsz mással

A legtöbben arra gondolnak, bizonyára azért jelenik meg valaki az álmukban – vagy mi az övékben – mert gyengéd érzelmekről van szó és szó szerint ábrándozunk a másikról. Az álomfejtők szerint azonban ez nem feltétlenül van így. Inkább arról van szó, hogy átvitt értelemben mit jelentünk a másiknak, vagy az illető mit jelent nekünk.

A kontextus nagyon fontos

Ilyenkor a legfontosabb az, hogy mi a kontextus, milyen körülmények vagy események között jelenik meg a személy, az álmok ugyanis mindig szimbolikusak.

Egy személy álombeli megjelenése inkább egy hozzá kötődő gondolatot vagy érzelmet jelenít meg, ami csak ritka esetben a szerelem.

Ez azt jelenti, hogy nem az a fontos, ki szerepel az álomban, hanem az, hogy mi társul hozzá, hiszen ez inkább szól rólunk, mint róla. Ez lehet egy érzelem, amit elnyomunk, egy gondolat amit a való életben elhessentünk, vagy bármilyen belső konfliktus, amit még nem dolgoztunk fel.

Ha például valaki azt álmodja, hogy nem találja a párját, az azt jelentheti, hogy félti a biztonságát. Ha egy régi ismerős jelenik meg az álomban, nem feltétlenül magában a személyben van a megoldás, hanem abban, amit jelképez az életedben. Ha például az illető szomorú volt, mikor utoljára láttad, akkor az a saját szomorúságodat jelentheti. 

Mik történtek veled?

Az álomfejtésben segít, ha agyunkra olyan értelemben gondolunk, mintha egy számítógép lenne, ami adatokat dolgoz fel. Az a sok esemény, gondolat és élmény, ami egész nap ért minket és lefekvés előtt a fejünkben kavarog, az elalvás után is tovább dolgozik az agyban és ezek jelennek meg álmainkban. Ez az oka annak, hogy összevissza, zavaros és véletlenszerű dolgokról álmodunk. Így akár egy konkrét személy is – a legtöbb esetben – pusztán egy „feldolgozandó adat”, semmi több. 

Ha te jelensz meg valakinek az álmában, valószínű, hogy csak a képed által dolgoz fel valami gondolatot, érzelmet vagy emlékezteted valamire, ami aznap történt vele. Az utóbbi jelenség neve „nap reziduum”, azaz „üledék, maradék” aznapról.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást